Šport
98 ogledov

Film snemajo tudi slovenski orli

Planica 2015 Anže Petkovšek
Filmski svet bo dobil novo športno komedijo, film o britanskem smučarskem skakalcu Eddieju Edwardsu, znanem tudi pod vzdevkom The Eagle.

Pomembno vlogo imajo v filmu tudi slovenski skakalci, ki bodo odigrali skoke in del kaskaderskih vložkov. "Gre za nekakšno komedijo, podobno kot so Ledene steze o uvrstitvi jamajškega boba na olimpijske igre 1988 v Calgaryju in tudi v tem primeru gre za te igre," je ob robu tekme v Planici povedal Rožle Žagar, predskakalec na letalnici pod Poncami. Ob njem na skakalnicah v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu in Seefeldu med Slovenci v vlogi Edwardsa skačejo še Jaka Rus, Rok Urbanc in Luka Plestenjak ter nekateri Nemci.

"Film se snema, velik del skokov je že posnet. Takoj po Planici pa nas čaka nadaljevanje, ko se vračamo v Garmisch in Seefeld," je še dejal Žagar in dodal: "Naša glavna vloga so skoki, seveda pa moramo odigrati tudi določene ponesrečene skoke, težave v zraku in padce. Malo je pri tem tudi kaskaderstva."

Snemanja na skakalnicah za novi film bodo končana še v letošnji zimi, film pa bo luč sveta ugledal prihodnje leto. Najslavnejše ime v igralski zasedbi je Hugh Jackman, ki bo prevzel vlogo Edwardsovega trenerja in svetovalca Chucka Berghorna, skakalca pa bo upodobil Taron Egerton.

Michael Eddie Edwards je bil dober britanski smučar, sicer pa zidar, ki se je odločil, da bo nastopil na olimpijskih igrah v smučarskih skokih, kar mu je leta 1988 tudi uspelo. Britanec je prišel na igre in veljal za eno največjih šal v zimskem športu, v nastopih na 70- in 90-metrski skakalnici je bil prepričljivo zadnji, kljub temu pa je osvojil srca navijačev in postal športna legenda.

"Ljudje so me videli kot kakšno figuro iz risanke in moja usoda je bila taka, da sem jih malokrat razočaral," je dejal Britanec, ki je veljal za prvo nerodo in komičnih situacij v filmu o prvem britanskem skakalcu na olimpijskih igrah ne bo manjkalo.

Edwards je zaslovel tudi z izjavo: "Vsak skok bi bil lahko moj zadnji." Skoki so večkrat tako tudi izgledali. Prav to početje je k razmisleku pripeljalo tudi Mednarodni olimpijski komite, ki je po vratolomni avanturi Edwardsa uvedel takoimenovani The Eddie "The Eagle", ki močno zaostruje kriterije za nastop na igrah. Prav to mu je preprečilo, da bi nastopil še na olimpijskih igrah v Albertvillu 1992 in Lillehamerju 1994.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.