Šport
10 ogledov

Filmski scenarij za finale Canucksov

Henrik Sedin
1/17
Žurnal24 main
Canucks iz Vancouvra so na peti tekmi finala Zahoda Sharkse premagali s 3:2 in se s 4:1 v zmagah uvrstili v finale za Stanleyjev pokal. Čakajo na boljšega iz dvoboja med Bruins in Lightningi.
Za Canucks bo to tretji finale v 40-letni zgodovini kluba. Zmagali niso še nobenega. Zdaj bo zanje dihala vsa na hokej nora Kanada, ne le domači navijači. Kanadsko moštvo je namreč Stanleyjev pokal nazadnje osvojilo leta 1993, ko so bili prvaki Montreal Canadiens.

Kevin Bieksa je zadel v 11. minuti drugega podaljška oziroma v 91. pete tekme finala zahodne konference lige NHL in Vancouver Canucks so San Jose Sharkse premagali s 3:2 oziroma 4:1 v zmagah. Henrik Sedin je imel tako čast, da prvi dvigne pokal Clarencea Campbella. Tako so le še štiri zmage oddaljeni od najbolj zaželene lovorike v svetu hokeja – Stanleyjevega pokala.

Bila je res nora tekma. Ryan Kesler, ki je zaradi lažje poškodbe noge v drugi tretjini za nekaj časa moral v slačilnico, je v vsega 14 sekund pred koncem rednega dela tekme zadel za podaljšek. Bieksa pa je Anttija Niemija za preboj v finale premagal s strelom s skorajda modre črte. Vnovič pa je bil izjemen vratar Canucksov, Roberto Luongo, ki je imel neverjetnih 54 ubranjenih strelov.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins /2:3/

Zahod

VANCOUVER CANUCKS : San Jose Sharks 3:2 (v drugem podaljšku) /4:1/
Burrows, Kesler, Bieksa; Marleau, Setoguchi

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.