Šport
30 ogledov

Final 4 v Stožicah? "Nekaj možnosti je."

Eden od razlogov za selitev je bila zasedenost radovljiške dvorane. (Foto: Nik R Nik Rovan
Po tekmi ACH-ja z ekipo Jastrzębski smo se pogovarjali s predsednikom CEV-a, Andrejem Meyerjem. Pravi, da je šest kandidatov za gostitelja Final 4. "Odločitev bo padla v 24 urah."

Kakšne so možnosti, da ACH Volley gosti zaključni turnir Lige prvakov?
V moški konkurenci imamo šest kandidatov za organizacijo zaključnega turnirja, štiri pa tudi v ženski. Vsi imajo nekaj možnosti, saj so izpolnili vse kriterije za izvedbo tekmovanja. Odločitev bo padla v 24 urah.

Katere so prednosti Blejcev glede na druge kandidate?
Težko je ocenjevati prednosti posameznih kandidatov. Vsekakor je lepo videti, da se na posamezni tekmi Lige prvakov zbere deset tisoč gledalcev. Imate zelo lepo dvorano, ki je bila polna tudi na prejšnjih dvobojih. To je zelo pomembno. Nesmiselno bi bilo prirediti zaključni turnir, če na njem ne bi bilo navijačev.

Odbojkarji ACH Volleyja so s porazom zaključili skupinski del Lige prvakov. Poglejte, kako je odbojka v Stožicah videti iz ptičje perspektive.

Kako bi ocenili sodelovanje med CEV in Odbojkarsko zvezo Slovenije?
Sodelovanje je odlično. Zelo cenim delo, ki ga je opravil prejšnji generalni sekretar OZS Igor Dolinšek. Verjamem, da bomo enako uspešno sodelovali tudi z novim vodstvom slovenske zveze.

Kakšno je vaše splošno mnenje o slovenski odbojki?
V njej je še mnogo prostora za razvoj. V ACH Bledu imate izjemno ekipo, a to na žalost ni dovolj. Treba bi bilo poskrbeti še za napredek ostalih moštev. S tem bi postalo močnejše tudi državno prvenstvo in tudi reprezentanca. Slovenija bi nato v kakšnih petih ali šestih letih spadala med najboljših deset odbojkarskih dežel v Evropi. Treba pa je postoriti še marsikaj, da bi se ta prelepi šport še naprej razvijal tudi v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.