Šport
14 ogledov

Finala Rafa-Nole in Serena-Sam

Serena Williams v finale prek Caroline Wozniacki
1/6
EPA
V prvem moškem polfinalu OP ZDA je prvi nosilec Novak Djoković premagal tretjega Rogerja Federerja s 6:7(7), 4:6, 6:3, 6:2 in 7:5. Nole je v svojem slogu po koncu dvoboja še zaplesal za gledalce na pesem Everybody dance now. V drugem polfinalu je Andyja Murrayja premagal Rafael Nadal. Serena Williams se je v finalu pri ženskah pridružila Avstralki Sam Stosur, potem ko je brez težav premagala Caroline Wozniacki. Finale ravno na 11. septembra.

Novak Djoković je v odločilnem petem nizu obranil dve zaključni žogi Rogerja Federerja in se zavihtel v finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, kjer ga čaka Rafael Nadal. Sprva je bilo videti, da bo svetovna številka ena gladko izgubila, saj je Švicar dobil prva dva niza., nato je Djoković začel veliko manj grešiti. V naslednjih dveh nizih je FedExu dovolil skupaj le pet iger in odločil je peti niz. Potem ko ga je uspešno sklenil, Djoković ostaja v igri za svoj tretji grand slam sezone po Australian Opnu in Wimbledonu. Na drugi strani se je končala Federjeva pot proti rekordnemu šestemu naslovu na OP ZDA v osmih letih. Poleg tega je Švicar prekinil serijo osvajanja vsaj enega naslova za grand slam, odkar je dvignil prvi pokal – od šestnajstih – leta 2003.

Drugopostavljeni Španec Nadal, branilec lanskega naslova in letošnji zmagovalec Pariza, je v drugem polfinalu s 6:4, 6:2, 3:6 in 6:2 premagal Britanca Andyja Murrayja. Slednja sta v treh dneh odigrala že svoj tretji dvoboj, dež jima je prekrižal vse morebitne dni počitka. Davek utrujenosti je v polfinalu plačal predvsem Murray, ki je imel težji žreb. "Vedeli smo, da bo težko, dež pri tem ni pomagal. Skušal sem se kar najboljše spopasti z dano situacijo, čeprav sem vseskozi vedel, da ne bo lahko," je po dvoboju dejal Murray. Škot je imel vajeti igre v rokah le v tretjem nizu, nato pa je pobudo spet prevzel Španec.

Serena uničila Carolino

S 6:2 in 6:4 je Američanka Serena Williams v drugem ženskem polfinalu na lahko opravila z Danko Caroline Wozniacki in se pridružila Avstralki Sam Stosur v finalu. Williamsova se po nizu zdravstvenih težav, zaradi katerih je bila odsotna skorajda leto dni, šele dobro vrača, toda to se na njeni igri ne pozna. Najboljši dokaz tega je lahkost, s katero je odpravila prvo nosilko. Nedeljski finale bo brez dvoma nabit s čustvi, saj se bodo v ZDA spominjali desete obletnice terorističnih napadov, ki so med drugim zrušili dvojčka WTC, slabih 15 kilometrov stran na Manhattnu ...

New York, OP ZDA, polfinale:

Moški:
Novak Djoković (Srb/1)
: Roger Federer (Švi/3) 6:7(7), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5;
Rafael Nadal (Špa/2) : Andy Murray (VBr/4) 6:4, 6:2, 3:6, 6:2;

Ženske:
Sam Stosur (Avs/9) : Angelique Kerber (Nem) 6:3, 2:6, 6:2;
Serena Williams (ZDA/28) : Caroline Wozniacki (Dan/1) 6:2, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.