Šport
25 ogledov

Finale bosta odprli Šafářová in Ana Ivanović

ivanović op zda us open EPA
V prvem obračunu finala teniškega pokala federacij se bosta pomerili Čehinja Lucie Šafářová in Srbkinja Ana Ivanović, je določil petkov žreb v Pragi. Finale pokala Fed v svetovni skupini se bo začel v soboto.

Lucie Šafářová, 17. igralka na svetovni lestvici in druga najboljša Čehinja, se bo najprej pomerila z Ano Ivanović, 12. igralko sveta in najboljšo posameznico srbske reprezentance. Obračun v praški Areni O2 se bo začel ob 13.30.

V drugem posamičnem dvoboju se bo Petra Kvitova pomerila z Jeleno Janković, v nedeljo pa bo Kvitova lopar prekrižala z Ivanovićevo, Šafářová pa z Jankovićevo. Za dvoboj dvojic naj bi v češki ekipi zaigrali Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka, srbske barve pa bosta branili Bojana Jovanovski in Aleksandra Krunić.

Čehinje, gostiteljice zadnjega dejanja v pokalu Fed, sicer branijo naslov iz lanskega leta, ko so v Moskvi s 3:2 premagale Rusinje. Srbska ženska teniška reprezentanca bo prvič zaigrala v finalu.

Žreb finala pokala Fed med Češko in Srbijo:

Sobota ob 13.30:
Lucie Šafarova (Češ) - Ana Ivanović (Srb)
Petra Kvitova (Češ) - Jelena Janković (Srb)

Nedelja ob 11.00:
Petra Kvitova (Češ) - Ana Ivanović (Srb)
Lucie Šafarova (Češ) - Jelena Janković (Srb)

Dvojice:
Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ) - Bojana Jovanovski/Aleksandra Krunić (Srb)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.