Šport
25 ogledov

Finale odpovedan, Gorza bil 22.

Z minimalno prednostjo je po prvi vožnji vodil Cyprien Richard. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zaradi megle so prestavljali finalno vožnjo uvodnega moškega veleslaloma sezone in ga na koncu odpovedali. Po prvi vožnji je vodil Cyprien Richard, Aleš Gorza pa je v bolečinah prišel v cilj kot 22.

Potem ko so finalno vožnjo veleslaloma svetovnega pokala smučarjev v Söldnu v Avstriji zaradi slabih vremenskih razmer (megla) petkrat prestavili, so tekmo uro in 40 minut po predvidenam začetku finala dokončno odpovedali. Za zdaj še ni znano, kdaj in kje jo bodo nadomestili. Na zdaj odpovedanem prvem veleslalomu sezone so nastopili trije Slovenci, v prvi vožnji je bil uspešen le Aleš Gorza z 22. mestom. Brez finala je za nekaj mest na 34. ostal Janez Jazbec, medtem ko je bil Bernard Vajdič 63. Naslednja tekma bo čez tri tedne.

A nastop Gorze v finalu je vprašaljiv. "Na koncu strmine me je uščipnilo v hrbtu. Ne kaže dobro. Tako me stiska, da mi gre kar na jok. Morda me bo fizioterapevt le pripravil na nastop," je dejal za nacionalno televizijo.

Obetala pa se je zelo zanimiva finalna vožnja, saj je bila razlika med prvim in sedmim po prvem teku manj kot štiri desetinke. Vodil je Francoz Cyprien Richard in imel dve stotinki prednosti pred Američanom Tedom Ligetyjem

Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je v soboto začela s šestim mestom Tine Maze. Pri moških so bila pričakovanja pred startom sezone mnogo manjša. Trener za tehnične discipline Pavle Čebulj je možnosti fantov za preboj v finale ocenil kot pičle: "Glede na startne pozicije, ki jih bomo imeli v Söldnu lahko že vsako uvrstitev v finale označimo kot uspeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.