Šport
20 ogledov

Finalist lige NHL novi član Salzburga

Clarkson New Jersey Devils Boston Bruins hokej liga NHL EPA
Potem, ko so bili v Salzburgu med zadnjimi klubi, ki so v ligi Ebel izkoristili prekinitev dela v ligi NHL in v svoje vrste pripeljali prvo okrepitev z druge strani Atlantika, so zdaj pohiteli s podpisovanjem pogodb, saj so se danes dogovorili še z enim NHL-ovcem. Za rdeče bike bo začasno igral tudi David Clarkson iz New Jerseyja.

Pred dvema dnevoma so na Solnograškem sklenili prvo pogodbo z igralcem iz lige NHL, Švedom Tobiasom Enströmom iz Winnipega, zdaj pa še z 28-letnim Kanadčanom, ki je član finalistov zadnje sezone. Podobno kot večina igralcev, ki v Evropi išče začasno delo, je Kanadčan sklenil pogodbo do konca sezone s klavzulo o takojšnjem odhodu, ko se bo tekmovanje v NHL začelo.

Clarkson v ligi NHL igra od leta 2007, na 378 tekmah pa je doslej zbral 82 golov in 64 podaj. V ligi Ebel je tako zdaj že enajst igralcev iz NHL: Slovenec Jan Muršak (Telemach Olimpija), Kanadčani Corey Potter (Dunaj), Bryan Bickell (Orli Znojmo), Dustin Jeffrey (Medveščak), Sam Gagner in Tyler Myers (oba KAC Celovec), Clarkson in Enström (oba Salzburg), Avstrijci Michael Grabner (VSV Beljak), Thomas Vanek (Gradec) ter Andreas Nödl (Innsbruck).

Tako le en klub, madžarska Sapa, ostaja brez začasne okrepitve iz NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.