Šport
22 ogledov

Finalistki skupaj stari 71 let

Serena Williams EPA
Za lovoriko na prvem grand slam turnirju sezone se bosta pomerili sestri Williams.

Američanka Serena Williams, druga nosilka odprtega teniškega prvenstva Avstralije, je v polfinalu premagala Hrvatico Mirjano Lučić Baroni s 6:2 in 6:1 ter se bo v sobotnem finalu pomerila s svojo sestro Venus Williams, ki je v prvem polfinaluugnala rojakinjo Coco Vandeweghe s 6:7 (3), 6:2 in 6:3.

Nekdanja prva igralka s svetovne lestvice Venus Williams je s 36 leti postala najstarejša finalistka v odprti dobi turnirjev, leto dni mlajša in ta čas druga na svetovni lestvici Serena Williams pa bo igrala za svoj triindvajseti naslov za grand slam in sedmega v Avstraliji. Z Venus bo v finalu na enem od štirih najmočnejših turnirjev igrala devetič in vodi s 6:2 v zmagah; Serena v skupnih medsebojnih dvobojih vodi s 16:11 in z 9:5 na grand slamih.

Venus Williams je pred 14 leti v Melbournu po treh nizih izgubila sestrski finale in bo petnajstič igrala v finalu turnirjev za grand slam, zadnjič je bilo to leta 2009 v Wimbledonu.

Štiriintridesetletna Lučić Baroni je izjemen uspeh napravila že z uvrstitvijo v polfinale, kjer je klonila po 50 minutah. Serena Williams se je tako zlahka uvrstila v finale, kjer bi si z zmago znova priborila tudi prvo mesto na svetovni lestvici, s katerega jo je po uspehu na odprtem prvenstvu ZDA izrinila Nemka Angelique Kerber. Slednja je v Avstraliji branila turnirsko zmago, vendar je izpadla že v osmini finala.

"Lučić Baroni je moja inspiracija, vse čestitke tudi za današnji dvoboj ... To, da bom spet igrala v finalu z Venus, to so najine največje sanje. Ona je tudi moja največja tekmica. Ne glede na to, kaj se bo v finalu zgodilo, obe bova zmagali, gotovo je, da bo Williamsova na koncu osvojila turnir," je takoj po nastopu dejala Serena.

Venus Williams | Avtor: EPA EPA

Precej več dela od svoje mlajše sestre je imela v polfinalu Venus, ki ji je nasproti stala 25-letna Colleen 'Coco' Vandeweghe. Posebej v prvem nizu, ki ga je izgubila v podaljšani igri, v naslednjih dveh nizih pa je skupaj oddala le pet iger.

V finalu bo skušala Venus osvojiti svoj osmi grand slam turnir, prvi v Melbournu. "V polfinalu se nisem mogla niti za trenutek sprostiti. Šele proti koncu tretjega niza sem pomislila, da bi tole pa lahko zmagala. Zelo dobro je igrala, neverjetno. Obenem pa smo Američanke dokazale izjemne predstave, tri smo v polfinalu, več kot sanjsko," je povedala Venus Williams.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.