Šport
105 ogledov

Finalna serija izenačena

hokej Olimpija Saša Despot
Druga finalna tekma se je razpletla z zmago Olimpije z 1:3 (1:1, 0:2, 0:0). Jeseničani so bili v prve pol ure zelo neučinkoviti, medtem ko so Ljubljančani v končnici z zbrano igro zadržali vodstvo in prišli do izenačenja v finalni seriji (1:1).

Legendarna Podmežakla je po dolgem času zadihala s polnimi pljuči, kar je bilo glede na četrtkovo zmago jeseniških hokejistov na prvi finalni tekmi v Tivoliju (1:3) tudi pričakovano.

Domači navijači so že dobre pol ure pred tekmo začeli polniti tribune prenovljenega hrama slovenskega hokeja, ki že vrsto let pogreša prave hokejske spektakle, gostovanje Ljubljančanov pa je očitno še vedno dober razlog za pravi športni praznik.

Nov rekord (hokejske) Podmežakle

Gostje, ki po zadnjih podatkih še vedno čakajo na izplačilo zaostalih plač, so drugo finalno tekmo začeli malce bolj odločno kot uvodni dvoboj v Tivoliju, v sedmi minuti pa jih je iznajdljivi Tom Zanoški popeljal do vodstva. Več kot 2500 gledalcev (nov hokejski rekord v prenovljeni dvorani, ki je gostila tekme EuroBasketa 2013) je na izenačenje čakalo le nekaj manj kot pol minute, ko je z modre linije pravo bombo sprožil Luka Tošič, pak pa je v mrežo preusmeril Marjan Manfreda.

Jeseničani so v nadaljevanju zapretili prek Andreja Židana in Aleša Remarja, medtem ko sta bila pri zmajih v napadalnih akcijah najbolj agilna kapetan Aleš Mušič in Jure Ropret. V končnici prve tretjine so domačini močno pritisnili proti vratom gostujočega čuvaja mreže Mike Wiikmana, ki je imel kar nekaj dela, a je poskrbel, da sta se moštvi na prvi odmor odpravili z izenačenim izzidom.

Lepa prednost zeleno-belih

Druga tretjina se je začela po željah Ljubljančanov, ki so že v 22. minuti z zadetkom Ropreta ponovno prišla do vodstva. Sledil je nov pritisk železarjev, ki so valili napad za napadom proti vratom Wiikmana, a so ravno v obdobju največje premoči prejeli tretji zadetek. Gostujoči branilec Matic Podlipnik je v 31. minuti močno sprožil z razdalje in neubranljivo zadel desni zgornji kot vrat domačega vratarja Aleksisa Ahlquista, ki je nekaj minut kasneje zaustavil nevarno akcijo Aljaža Uduča in šokirane domačine ohranil v boju za zmago.

Jeseničani še naprej neučinkoviti

V zadnji tretjini so gostje pričakovano več pozornosti posvetili obrambnim nalogam in pretili v glavnem iz protinapadov, njihov vratar Wiikman pa je bil še naprej na udaru domačih napadalcev, ki so si pripravili številne priložnosti, a tudi v igri z igralcem več niso našli poti do drugega zadetka. V 52. minuti sta bila po hitri akciji nenatančna Žiga Grahut in Nik Pem, pred samo končnico pa se je domači strateg Nik Zupančič odločil za taktičen posvet, vendar ta hokejistom v rdečih dresih ni pomagal, tako da je Olimpija prišla do pomembne zmage v gosteh.

Finalna serija se ponovno seli v Ljubljano, kjer bo v ponedeljek na sporedu tretja tekma, že sedaj pa je jasno, da bosta moštvi odigrali tudi četrto tekmo v četrtek na Jesenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.