Šport
27 ogledov

Finalni obračun starih znancev

novak đoković miami EPA
Srb Novak Đoković in Britanec Andy Murray bosta zaigrala v finalu teniškega turnirja v Miamiju z nagradnim skladom 5,38 milijona ameriških dolarjev.

Prvi igralec sveta Đoković je v drugem polfinalu po uri in pol premagal Američana Johna Isnerja s 7:6 (3), 6:2, Škot Andy Murray pa je v prvem s 6:4 in 6:4 ugnal Čeha Tomaša Berdycha.

andy murray miami | Avtor: EPA EPA
"To je bila zelo kakovostna tekma v težkih pogojih," je po zmagi dejal Murray, ki je Berdycha ugnal tudi januarja v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije in v medsebojnih dvobojih zdaj vodi s 7:5 v zmagah.

Za olimpijskega zmagovalca Murrayja bo to četrti finale v Miamiju. V letih 2009 in 2013 je zmagal, leta 2012 pa ga je v finalu ugnal Đoković, ki na turnirju brani tudi lansko zmago. Sedemindvajsetletni Srb si je z desetimi asi in 80 odstotnim prvim servisom še šestič zagotovil zaključno partijo na tem turnirju.

"Isner je zelo visok igralec, 2,08 metra meri, in lahko zadene vsak kot, ki si ga želi. Je najboljši server trenutno in ne vem, kdaj mi je bilo težje, med njegovimi prvimi ali drugimi začetnimi udarci, imel sem namreč občutek, saj sta enako močna. Veliko servisov mi je uspelo vrniti in potem sem ga prisilil, da je moral zelo garati med izmenjavami udarcev. To je bil ključ do zmage," je po polfinalu povedal Đoković, o finalu pa je dejal: "Pričakujem dolge točke in velik boj. Zelo dobro poznam igro Murrayja kot tudi on mojo."

Obračun Murrayja in Đokovića bo že njun 26., s 17-8 pa vodi srbski šampion.

ATP Masters, Miami, polfinale:

Andy Murray (VBr/3) : Tomaš Berdych (Češ/8) 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srb/1) : John Isner (ZDA/22) 7:6 (3), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.