Šport
30 ogledov

Fis proti Fifi: smučarji nočejo zimskega mundiala

sepp blatter EPA
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je vse zimskošportne zveze pozvala, naj nasprotujejo načrtom organizacije svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022.

Iz strahu, da bi zimsko svetovno prvenstvo leta 2022, ki ga bo prvič v zgodovini gostil Katar, škodovalo tekmovanjem pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis), je krovna smučarska organizacija v ponedeljek pozvala vse sestrske zveze, naj nasprotujejo revolucionarnemu premiku enega od največjih športnih dogodkov na svetu.

Po nedeljskem sestanku sveta so sporočili, da bodo skupaj s šestimi zimskošportnimi zvezami napadli načrte Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki sicer še vedno ni uradno potrdila, da bodo ob nemogočih poletnih temperaturah v Katarju mundial leta 2022 res prestavili na zimski termin. O tem, da je to "edina" možnost, je sicer že večkrat spregovoril predsednik Sepp Blatter.

V strahu tudi Mok

"FIS bo poslal predlog drugim šestim mednarodnim zimskošportnim organizacijam, da bi podpisali sklep proti organizaciji svetovnega prvenstva med sezono zimskih športov leta 2022," so v kratkem sporočilu za javnost zapisali pri FIS.

Načrte Fife naj bi že dalj časa spremljali z veliko mero bojazni, zavedajoč se, da bi nogometni turnir sredi smučarske sezone premamil gledalce in sponzorje. Predsednik Gianfranco Kasper je že večkrat pozval Fifo, da spoštuje zimskošportne zveze, ki bi zaradi mundiala utrpeli veliko škodo.

Odločitev krovne nogometne organizacije spremlja tudi Mednarodni olimpijski komite (Mok). Boji se namreč, da bi januarsko SP vplivalo na takratne zimske olimpijske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.