Šport
77 ogledov

"Fizično sem v redu, psihično pa na tleh"

Steve Johnson
1/7
EPA
Ameriški teniški igralec Steve Johnson je zmagal v 2. krogu Roland Garrosa, po zmagi pa zajokal.

Steve Johnson je v 2. krogu Odprtega prvenstva Francije premagal Hrvata Borno Ćorića v štirih nizih, po zadnji točki pa ni več mogel skrivati čustev. Pred tremi tedni je namreč nepričakovano v 59-letu umrl njegov oče. Steve Johnson starejši je bil priznan teniški trener v ZDA.

"Preprosto vem, da me je ob zadnji točki gledal in mi dal moč, da jo dokončam," je po zmagi s 6:2, 7:6, 3:6 in 7:6 dejal Johnson, ki je v tie-breaku četrteta niza že rešil dve zaključni žogici za niz, ki ju je imel na voljo njegov tekmec.

"Fizično sem O.K., psihično pa povsem na tleh. Vedno si je želel, da sem borec, da sem tekmovalen in to bom zdaj počel iz dneva v dan. To je vse, kar lahko storim," je dejal Johnson mlajši, ki se bo v naslednjem krogu pomeril s šestim nosilcem turnirja Dominicom Thiemom

V Parizu so se mu pred turnirjem pridružile mama, sestra in zaročenka, ki so potovanje načrtovale 'že leta' z razlogom, da proslavijo sestrino diplomo. "Po eni strani je toliko lažje, da so tu, po drugi pa še toliko težje. Bolečina je velika, trudimo se prebiti skozi to. Zelo je težko," je še dejal 25. nosilec Roland Garrosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.