Šport
30 ogledov

Fjodor Michael Jordan MMA-ja? Nikoli!

Fjodor Jemeljanenko se nadeja zmage po dveh zaporednih porazih (Werdum, Bigfoot Žurnal24 main
V svetu mešanih borilnih veščin (MMA) še vedno odmeva tretji zaporedni poraz Fjodorja Jemeljanenka proti Danu Hendersenu. Predsednik UFC Dana White ni bil na svojem Twitter profilu nič kaj prijazen do velikega Rusa, ki se mu čas očitno izteka.

Predzadnji julijski dan je Dan Henderson v Illinoisu v prvi rundi spektakularno, predvsem pa presenetljivo nokavtiral Fjodorja Jemeljanenka. Predsednik UFC Dana White je očitno komaj čakal na poraz Rusa, ki je prvo ime konkurenčne organizacije Strikeforce. "Michael Jordan MMA-ja? To je najbolj neumna primerjava doslej. Kakšna neumnost," je po prvem Jemeljanenkovem porazu z nokavtom na svojem Twitter profilu zapisal White.

Kaj bo poraz pomenil za Fjodorja, je v tem trenutku težko zapisati. Lahko se zgodi, da se bo po mnenju mnogih še vedno najboljši MMA-borec vseh časov odločil končati svojo kariero. Ni skrivnost, da se Jemeljanenko že nekaj časa spogleduje z vstopom v politiko. "Kot Fjodorjev oboževalec si želim, da bi nadaljeval s kariero," pa je po veliki zmagi dejal Hendo.

Okoli borbe Hendersona in Jemeljanenka se bo prah dvigal še kar nekaj časa. Tako zaradi Rusovega poraza kot zadnjih sekund borbe. Številni Fjodorjevi navijači so prepričani, da se je sodnik Herb Dean prehitro odločil prekiniti borbo. Njihovega mnenja pa ne deli sodnik sam, ki je po ogledu posnetka dejal: "Če vidim borca, ki leži na tleh in prejema udarce, posredujem in prekinem borbo."

Overeema vrgli iz Strikeforcea

Pri Strikeforceu so se odločili, da Nizozemca Alistairja Overeema po izključitvi iz Grand Prixa izključijo tudi iz organizacije. Kakšen bo naslednji korak The Reema, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.