Šport
21 ogledov

Fjodor se vrača 26. junija

Žurnal24 main
Eden najboljših borcev današnjega časa Rus Fjodor Jemeljanenko se bo 26. junija vrnil v ring. Fjodor se bo po skoraj osem mesečni odsotnosti pomeril z Brazilcem Fabriciom Werdumom.
White: Koschek je sranje
Na nedavnem UFC 113 je veliko zmago proti Paulu Daleyju vpisal Josh Koschek, ki si je z zmago izboril prvo mesto izzivalca v velterski kategoirji. Koscheka v prihodnosti tako čaka borba s prvakom Georgesom St.Pierreom. Predsednik UFC Dana White pa je priznal, da ni navdušen nad prvim izzivalcem. "Nisem navijač Koscheka, ne razumemo se dobro. Osebno je on za mene sranje."

Čeprav se mnogi borci želijo pomeriti z ruskim silakom Fjodorom Jemeljanenkom, eden najboljših borcev na svetu v zadnjem času nima veliko borb. Razlog se skriva v temu, da njegovi agenti združeni pod imenom M-1 Global na vsak način ne želijo skleniti sodelovanja z UFC, saj Dana White s sodelavci ne želi ugoditi vsem njihovim željam, ki se več ali manj vse začnejo in končajo pri denarju. Fjodora smo tako nazadnje videli na delu 7. novembra lansko leto. Znova pa bo v ring stopil 26. junija, ko se bo v San Joseju pomeril z Brazilcem Fabriciom Werdumom.

Werdum ima v svoji statistiki do sedaj zapisanih 13 zmag (4 s knock outom), štiri poraze in en neodločen izid. Borec iz Porto Alegreja je tako kot Fjodor v ringu nazadnje stal 7. novembra lansko leto, ko je vpisal zmago proti rojaku Antoniu Silvi. Werdum se lahko pohvali s črnim pasom iz brazilskega jiu-jitsuja in juda. Kljub temu, da mu strokovnjaki v borbi proti "nepremagaljivemu“ Rusu ne pripisujejo veliko možnosti, pa Werdum ne dvomi v svojo zmago: "Ljudje pravijo, da ne zmorem, toda jaz treniram. Jaz bom premagal Fjodora,“ se glasijo odločne besede 32-letnega Brazilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.