Šport
12 ogledov

Fjodor v primeru poraza odhaja

Fjodor Jemeljanenko se nadeja zmage po dveh zaporednih porazih (Werdum, Bigfoot Žurnal24 main
Konec julija bo v Strikeforcov oktagon ponovno stopil Fjodor Jemeljanenko. Rus se bo pomeril z Danom Hendersenom. Njegov agent napoveduje, da se bo v primeru poraza najverjetneje poslovil.

Zadnje leto za Fjodorja Jemeljanenka ni bilo najbolj uspešno. Sloviti Rus je doživel dva zaporedna poraza (sploh prva v karieri, če ne štejemo tistega proti Tsuyoshi Kosaki) in mnogi strokovnjaki in poznavalci MMA-ja so si bili enotni, da se je era Fjodorja pač iztekla. Če je temu res tako, bomo izvedeli 30. julija v Illinoisu, ko se bo sloviti Rus pomeril s še eno legendo vse bolj popularnega športa, Danom Hendersenom. Fjodorjev agent Vadim Finkelstein je prepričan, da bo Rus v primeru tretjega zaporednega poraza dokončno končal svojo uspešno kariero.

"Verjamem, da bo Fjodor v primeru poraza proti Hendersenu odšel v pokoj. Kot sem dejal že pred časom, bo to izključno njegova odločitev, M-1 Global na to ne bo imel vpliva," je dejal Finkelstein in še povedal: "Mi se nadejamo najboljšega. Fjodor je zelo motiviran in več kot pripravljen za borbo. Postavil si je nove cilje, na katere je osredotočen."

"Henderson je kot tornado"
V javnost je prišla tudi izjava Fjodorja, ki je del priprav oddelal tudi na Nizozemskem. "Dve napaki zapored nista naključni. Nisem želel še tretje in zato sem razmišljal o pokoju," je Rus potrdil novice, da je bil tik pred koncem kariere, a se je nato po posvetu s svojo ekipo odločil, da še ni napočil čas za odhod. "Henderson je razburljiv borec. Zelo hitro lahko borbo prenese na parter. Borbo začne v stoje, nato pa napade kot tornado. Kot sem že dejal, Henderson je razburljiv borec, a v nekateri borbah se je mučil proti na papirju slabšim borcem," Fjodor po eni strani zelo spoštljivo govori o svojem nasprotniku, medtem ko po drugi vsaj med vrsticami namiguje, da mu ne bi smel predstavljati (pre)velike ovire.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.