Šport
14 ogledov

Flander brani naslov

Rok Flander bo razočaran, če se iz Južne Koreje ne bo vrnil vsaj z eno kolajno. Action Images
V Gangvonu v Južni Koreji bo, vsaj za Slovence, v torek vrhunec tekmovanja. Na sporedu bo paralelni veleslalom, v katerem bo naslov svetovnega prvaka branil Rok Flander.

Poleg Flandra bodo nastopili še Žan Košir, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar in Jure Hafner. "Smo dobro pripravljeni. Zadnji treningi so uspeli, vse poteka v pravi smeri, po zadnjih rezultatih smo dovolj samozavestni, tako da odhajamo po kolajne," je že pred odhodom v Južno Korejo dejal glavni trener Švicar Gill Jaquet. Razpoloženje v slovenskem taboru se tudi po prihodu v Gangvon ni spremenilo. Reprezentanca je tri dni trenirala na samem prizorišču, v zadnjih dveh dneh, ko je bila proga zaprta, pa so poiskali drug prostor za trening.

 

Košir bi lahko presenetil

Slovenski skriti adut na torkovi tekmi bo Žan Košir, ki je v tej sezoni v svetovnem pokalu že dvakrat stal na stopničkah. Resda v slalomu. "Res je, da je slalom moja močnejša disciplina. Ampak če progo prevozim brez napak, sem lahko v vrhu tudi v veleslalomu."

"Tako kot smo predvidevali, je proga prekrita z umetnim snegom. Je težka, strma, kar bi nam moralo ustrezati. Posebno meni. Želel bi si, da bi bila tudi nekoliko trša, kot je zadnje dni, ko je zgornja plast snega mehkejša, a danes je nekoliko bolj mrzlo, zato upam, da bo čez noč sneg zmrznil. Letos v veleslalomu nimam pravih rezultatov. V Limone Piemontu nisem nastopil, v Kreischbergu sem po vseh težavah, ki sem jih imel, ostal brez finala, toda to me ni vrglo iz tira. Zavedam se, da moji letošnji dosežki niso realni. Zdaj sem se pozdravil, spočil in storil bom vse, da si spet priborim kolajno. Če je vsaj v eni disciplini ne bom, bom razočaran," je optimistično razpoložen Flander, ki svoje glavne tekmece vidi v Švicarju Simonu Schochu, Avstrijcu Sigiju Grabnerju, lanskem zmagovalcu tekme v Gangvonu, Kanadčanu J. J. Andersonu, lanskem zmagovalcu svetovnega pokala Avstrijcu Benjaminu Karlu, ki se je po poškodbi vrnil v karavano in na treningih kazal odlično pripravljenost, ne pozablja pa tudi na svoje reprezentančne kolege: "Na presenečenja je vedno treba računati, vsekakor pa lahko preseneti kdo drug v naši ekipi. Smo močni, kot ekipa podobni Švicarjem, kar je lahko zame le plus. Zadnji treningi so pokazali, da glede naše forme ni velike razlike med veleslalomom in slalomom."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.