Šport
20 ogledov

Flander: "Cilj je kolajna"

Žurnal24 main
Rok Flander bo glavni slovenski adut na današnji tekmi deskarjev v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Vancouvru.
Pomaga tudi ocean
Lega. Flandru je zelo všeč, da Vancouver leži ob morju. "Sem zelo morski človek. Ni lepšega kot to, da vsako jutro zagledam ocean, ko se zbudim. Mislim, da je prav to lahko eden od razlogov, zakaj bom na teh igrah dobro nastopil."

Slovenijo bodo v paralelnem veleslalomu, ki se bo s kvalifikacijami začel ob 19. uri, zastopali Rok Flander, Rok Marguč, Izidor Šuštaršič in Žan Košir. Prav vsi imajo možnosti za vidno uvrstitev, največ pa jih ima najbolj izkušeni Rok Flander. Slovenska četverica se je pod taktirko kanadskega trenerja Gillesa Jacqueta dobro pripravila, veliko časa je trenirala tudi v Kanadi.

Najhujši tekmeci domačini
"V Panorami smo bili skupaj s kanadsko reprezentanco. to so naši najhujši tekmeci in super je, da smo skupaj trenirali," pravi 30-letni Flander, ki ve, da ga čaka težko delo: "Najboljši so tu. Vsaka država ima lahko v deskanju po štiri tekmovalce. Tako kot pri nas, sta tudi pri Avstrijci ostala dva dobra doma. Doma je ostalo tudi kar nekaj dobrih Američanov. V moji disciplini nastopata samo dva." Razmere našemu najboljšemu deskarju niso pisane na kožo: "Dejstvo je, da meni take razmere ne ustrezajo. Jaz kot človek težim k perfektnosti in moja tehnika prav tako. Na tem snegu pa se te perfektnosti ne da doseči. Tu bo zmagal tisti, ki bo skozi deset voženj znal obdržati najbolj stabilen položaj na deski. Brez ene napake in bo najbolje absorbiral vse neravnine na progi. Dejstvo je, da bo precej treslo."

Kljub temu pa je njegov cilj kolajna. To so njegove druge olimpijske igre. "Sam imam sedmo mesto iz Torina, videl sem, kako to izgleda. Takrat sem bil precej manj izkušen, nisem imel za sabo teh zmag, ki jih imam zdaj. In iz tega izhodišča je jasno cilj kolajna," pove Flander in besedo, dve nameni močni domači ekipi: "Absolutni favoriti so domačini z Jaseyjem Jayjem Andersonom in Matthewom Morisonom na čelu. Za njih bo vse razen zlate kolajne razočaranje. Štiriletno obdobje so posvetili samo tej tekmi. In tudi po tej tekmi bo ta ekipa razpadla. Oni imajo samo en cilj. In oni bodo naši največji tekmeci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.