Šport
0 ogledov

Flander v novo sezono z bolečinami

Rok Flander je treniral z rusko reprezentanco. Žurnal24 main
Do začetka sezone alpskega dela svetovnega pokala v deskanju na snegu je še osem dni, najboljši slovenski deskar, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, Rok Flander pa se bori s poškodbo kolena.

Poškodba Roka Flanderja sicer ni hujše narave, toda potrebna je previdnost, zato se tekmovalec iz Smlednika trenutno nahaja na rehabilitacijskem treningu v Mariboru, kjer vodi pod nadzorom kondicijskega trenerja Dragana Bosniča, na terapije pa hodi k fizioterapevtu Sašu Ogrinu v Lenart.

"Poškodba ni resna, lahko pa bi pozneje, ko bo sezona v polnem razcvetu, pokazala zobe. Zato smo se pred začetkom sezone odločili, da jo poskušamo sanirati. V bistvu gre za takoimenovano skakalno koleno. Bolečine na snegu praktično ni čutiti, je pa moteča pri teku in podobnih treningih," je svoje zdravstvene težave opisal Flander, ki je glavni del priprav za novo sezono, v kateri bo branil visoke uvrstitve, opravil na Madagaskarju in v Čilu.

Septembra se je reprezentantom - ti so poleti ostali brez glavnega trenerja Tomaža Bernika, ki ga je nadomestil Peter Kotnik, pridružil na snežnem treningu v Hintertuxu. Na avstrijskem ledeniku razmere niso bile najboljše. "Bilo je veliko snežnih padavin, zato so bile kakršne koli časovne primerjave nemogoče. Sem pa snežne priprave nadgradil z dvodnevno udeležbo na treningu ruske reprezentance v Kaprunu, kjer so časi pokazali, da smo približno tam kot lansko leto. Na tekme grem optimistično razpoložen, ne bi pa želel napovedovati nikakršnih rezultatov," je dejal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu in dobitnik bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Arosi v slalomu.

Svetovni pokal se bo začel v petek, 12. oktobra, s slalomom v nizozemski dvorani v Landgraafu, kjer se je za Flandra lani začela strma pot k svetovnemu vrhu. Proga v dvorani mu ravno ne ustreza, saj je položna. Da bi na Nizozemsko prišel kar se da najbolje pripravljen, se je odločil, da naslednji teden opravi dvodnevno vadbo v dvorani v Belgiji: "Upam samo, da me poškodba ne bo ovirala. Že teden po Landgraafu nas čaka še tekma v veleslalomu v Söldnu, tako da veliko časa za počitek ne bom imel. Če pa se stanje s kolenom ne bo izboljšalo, bom s terapijo nadaljeval po prihodu iz Avstrije. Po Söldnu je naša naslednja tekma šele 8. decembra."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.