Šport
9 ogledov

Flander zdrav v Azijo

V La Molini je Rok Flander znova zasedel svetovni deskarski prestol. Action Images
Najboljši slovenski deskar na snegu Rok Flander ni odpotoval na tekme evropskega pokala na Slovaško. Vzel si je nekaj dni počitka, da bo zdrav in spočit odpotoval na tekme v Azijo.
Rok Flander z reprezentanco ni odpotoval na tekme evropskega pokala na Slovaško. Toda ne zaradi bolečin v smučarskem čevlju, ki so ga mučile na zadnjih tekmah svetovnega pokala, ampak ker si je vzel nekaj počitka, ki mu bo pred odhodom na tekme v Azijo prišel še kako prav. "V tem trenutku je najvažnejše, da je poškodba sanirana. Vsaj do te mere, da ne more vplivati na moje vožnje. Naslednja naloga pa je, da telesno pripravljenost vrnem na raven, ki sem jo imel pred težavami. Naslednje dni bo poudarek na nabiranju kondicije, ne bo pa trpel niti snežni trening. Ta bo potekal v Kranjski Gori ali Mariboru, odvisno od vremenskih razmer," je dejal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu.

 
 

Verjamem, da sem dovolj izkušen in da bom uspel izkoristiti svoj potencial. Bozzetto na zadnjih tekmah ni bil v najboljši formi, toda njega se ne sme nikoli prehitro odpisati.

Rok Flander

 
Lani je v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskih disciplinah zasedel tretje mesto, letos je v lepem položaju, da stopi še stopničko višje. Trenutno je drugi, za vodilnim Francozom Mathieujem Bozzettojem zaostaja 720 točk, kar še zdaleč ni nedosegljiva prednost. Še posebno, ker so tekmovalci opravili s slalomom, do konca sezone bo le še pet veleslalomov. "Z rezultati na tekmah in skupnim seštevkom se ne obremenjujem. Dejstvo je, da je tour okrog sveta precej zahtevna zadeva, še posebej, če želiš na teh tekmah zmagovati. Potreben je nekoliko drugačen pristop k tekmam. Verjamem, da sem dovolj izkušen in da bom uspel izkoristiti svoj potencial. Bozzetto na zadnjih tekmah ni bil v najboljši formi, toda njega se ne sme nikoli prehitro odpisati, čeprav imam občutek, da je za letošnjo sezono zaključil," je poudaril Flander.

Občutek pa je, da se bolj kot Bozzettoja boji mladih Avstrijcev, ki nezadržno prodirajo v sam svetovni vrh. Predvsem Benjamina Karla, ki je v skupnem seštevku tretji, za Flandrom pa zaostaja le 410 točk: "Mladi Avstrijci so res pritisnili v zadnjem času in bodo še kako nevarni na preostalih tekmah. Zadnji rezultati so jim vlili veliko samozavesti in bodo vedno znova neugoden nasprotnik. Dejstvo pa je tudi, da imajo glede na tehniko vožnje možnosti izključno na strmem in poledenelem terenu. Izjema je Benjamin Karl, ki je sposoben dobrega rezultata v kakršnih koli pogojih. On bi lahko bil predstavnik mlade generacije, ki bo krojila sam vrh." Naslednja tekma svetovnega pokala bo 17. februarja v Sungvoju, v Aziji bodo teden pozneje tekmovali še v japonskem Guju-Gifu, sledila bo pot v Severno Ameriko, kjer bosta tekmi v ameriškem Lake Placidu in kanadskem Stonehamu, finale svetovnega pokala pa bo 15. marca v italijanskem Valmalencu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.