Šport
26 ogledov

Flandrova prva zmaga te zime

null Žurnal24 main
Slovenski deskar na snegu Rok Flander je zmagovalec četrtkove tekme v paralelnem veleslalomu v ameriškem Telluridu, ki je štela za točke svetovnega pokala. V skupnem seštevku je zdaj tretji.

Rok Flander je v velikem finalu ugnal Švicarja Kasparja Fluetscha, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Manuel Veith. V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Fränzi Mägert-Kohli. Na tekmi v ameriški zvezni državi Kolorado je nastopilo še pet Slovencev: Rok Marguč je preizkušnjo končal na osmem mestu, Jernej Demšar je bil deseti, Izidor Šušteršič 20., Žan Košir pa mesto za njim. V ženski konkurenci je Glorija Kotnik zasedla 17. mesto.

Flander je v velikem slogu ugnal vso konkurenco: med 16 se je uvrstil s četrtim časom kvalifikacij, nato pa vzel skalp Avstrijcu Ingemarju Walderju, Kanadčanu Matthewu Morisonu, v polfinalu Avstrijcu Veithu in v velikem finalu še Švicarju Fluetschu. "Končno sem se znova povzpel na najvišjo stopničko. Pred  tekmo nisem bil prepričan, da se mi bo izšlo. Na tej tekmi sem malce eksperimentiral z opremo, v pomanjkanju časa nisem mogel preizkusiti nove nastavitve, a vse skupaj se je končalo na najboljši možni način," je po tekmi dejal 31-letnik, ki je nazadnje slavil pred poltretjim letom v La Molini.

Flander se je s to zmago povzpel na tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim sta Avstrijec Andreas Prommegger (2540) in Italijan Roland Fischnaller (2310), Flander je zbral 2110 točk. Flander je prejšnji teden v paralelnem slalomu v italijanskem Limone Piemonteju zasedel četrto mesto, četrti pa je bil tudi na uvodni tekmi v nizozemskem Landgraafu. Novembra pa je uspešno nastopal v severnoameriškem prvenstvu.

Telluride, paralelni veleslalom (M):

1. Rok Flander (Slo)
2. Kaspar Fluetsch (Švi)
3. Manuel Veith (Avt)
...
8. Rok Marguč (Slo)
10. Jernej Demšar (Slo)
20. Izidor Šušteršič (Slo)
21. Žan Košir (Slo)

Skupno:

1. Andreas Prommegger (Avt) 2540 točk
2. Roland Fischnaller (Ita) 2310
3. Rok Flander (Slo) 2110
...
11. Rok Marguč (Slo) 816
15. Žan Košir (Slo) 592
24. Jernej Demšar (Slo) 369
26. Izidor Šušteršič (Slo) 338
40. Jure Hafner (Slo) 127

Telluride, paralelni veleslalom (Ž):

1. Fraenzi Maegert-Kohli (Švi)
2. Isabella Laboeck (Nem)
3. Ekaterina Tudegeševa (Rus)
...
17. Glorija Kotnik (Slo)

Skupno:

1. Jekaterina Tudegeševa (Rus) 2890 točk
2. Fraenzi Maegert-Kohli (Švi) 2750
3. Alena Zavarzina (Rus) 1878
...
22. Glorija Kotnik (Slo) 470

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.