Šport
37 ogledov

Flisar po fotofinišu do prve zmage v sezoni

Flisar je tokrat tekmo zaključil na 22. mestu. (Foto: Reuters) Reuters
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zmagal na drugi tekmi svetovnega pokala v Telluridu. Po fotofinišu je drugo mesto zasedel Kanadčan Brady Leman, tretje pa Švicar Armin Niederer.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v prostem slogu v tej sezoni v Telluridu v ZDA. Za zmagovalca svetovnega pokala v tej disciplini v pretekli sezoni je to četrta zmaga v karieri na tekmah svetovnega pokala in peta uvrstitev na zmagovalni oder.

"Proga mi je bila od samega začetka zelo všeč, zato sem se je lotil zelo samozavestno in prepričan sem bil, da bom dosegel dober rezultat. Na tekmo nisem šel toliko z jezo, ampak s samozavestjo, saj vem, kaj znam in koliko sem sposoben narediti," je po zmagi dejal Flisar.

Trener Aljoša Planteu je bil z vožnjami varovanca zelo zadovoljen: "Starti niti niso bili tako slabi, taktika je bila zgolj taka, da pride v ravninski del s hitrostjo. Vse vožnje je odpeljal tako, da se je uvrstil naprej, se pravi, da je malo varčeval z energijo. V zadnji rundi pa je šel 'na polno', tako kot zna in to je bilo dovolj za zmago."

Zmagal za manj kot meter

V finalni vožnji je Flisar premagal Francoza Frederica Chapuisa, Kanadčana Bradyja Lemana in Švicarja Armina Niedererja. V odličnih prvih metrih je Flisar prešel na čelo kolone in na prvem mestu ostal vse do cilja. Fotofiniš je nato pokazal, da je drugouvrščenega Lemana in tretjeuvrščenega Niedererja ugnal za manj kot meter.

Karavana smučarjev v krosu se bo zdaj preselila v Evropo, kjer bodo že v torek, 18. decembra, na sporedu kvalifikacije v francoskem Val Thorensu.

Svetovni pokal, Telluride, smučarski kros, rezultati:

1. Filip Flisar (Slo)
2. Brady Leman (Kan)
3. Armin Niederer (Švi)
4. Jean Frederic Chapuis (Fra)
5. Jouni Pellinen (Fin)
6. Alex Fiva (Švi)
7. John Teller (ZDA)
8. Didrik Bastian Julell (Nor)
...

Svetovni pokal, skupno (po dveh tekmah):

1. Armin Niederer (Švi) 160 točk
2. Alex Fiva (Švi) 120
. Brady Leman (Kan) 120
4. Filip Flisar (Slo) 100
5. Jean Frederic Chapuis (Fra) 95
6. Jouni Pellinen (Fin) 74
7. Anton Grimus (Avs) 73
8. John Teller (ZDA) 60
...

Komentarjev 2
  • Nejc Čeligoj 01:09 14.december 2012.

    ammm fotofiniš je biu za drugu mestu drgači...:) pa še če bo brou tu... BRAVO Filip=)

  • titty 20:12 13.december 2012.

    BRAVO!!!