Šport
17 ogledov

Flisar pristal na 22. mestu

Flisar je tokrat tekmo zaključil na 22. mestu. (Foto: Reuters) Reuters
Švedinja Anna Holmlund je v desetem in predzadnjem krosu za svetovni pokal v smučanju prostega sloga v Švici zmagala tretjič v tej sezoni.

Pri moških pa je Švicar Michael Schmid naslovu olimpijskega prvaka s četrto zmago v svetovnem pokalu že pred finalom dodal še naslov zmagovalca razvrstitve krosa v svetovnem pokalu.

Vodilna pri smučarkah, Francozinja Ophelie David, danes drugouvrščena, je trdno v vodstvu lestvice in svoj sedmi zaporedni mali globus na finalu lahko zapravi le še teoretično.

Edini slovenski finalist Filip Flisar je izpadel s tretjim mestom v osmini finala, kar mu je po 18. času sobotnih kvalifikacij prineslo 22. mesto.

Mariborčan je nastopil v težki skupini s Švedoma Tommyjem Eliassonom in Larsom Lewenom ter domačinom Conradignom Netzerjem. Po startu je bil na četrtem mestu, a je kmalu prehitel Švicarja in začel napad na Šveda. "S starta so bili res hitri. Pred skokom sredi proge sem nabiral hitrost za prehitevanje Lewena, a sem se mu na repe približal malo prej, kot sem računal, tik pred odskokom, tako da sem napačno odskočil ter letel predaleč in iz smeri," je nastop opisal Flisar, ki je z napako izgubil hitrost in Švedov do cilja ni več ujel.

Svetovni pokal se bo končal naslednji teden na Sierri Nevadi v Španiji, a brez slovenske udeležbe, čeprav imata poškodovana Saša Farič (19. v svetovnem pokalu) in Filip Flisar (22.) pravico nastopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.