Šport
13 ogledov

Flyers še vedno Crosbyjevi pacienti

Pittsburgh je slavil s 5:1. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali 12 tekem. Na treh so odločili podaljšek oziroma kazenski streli, prvaki iz Chicaga pa so Buffalo premagali že v rednem delu s 4:3.

Pittsburgh je ugnal Philadelphio s 5:1, zvezdnik domačih Sidney Crosby pa je v zadnji tretjini prispeval dva gola z igralcem več v razmaku 90 sekund. Na tekmah proti letalcem je Crosby vselej zelo razpoložen, saj je na 33 obračunih s to ekipo dosegel že 26 zadetkov. Dva gola je dosegel tudi Milan Jerkin ter s tem prispeval levji delež k zmagi newyorških otočanov proti Coloradu.

Boston se je po evropskem začetku sezone, dve tekmi je igral v Pragi, vrnil v domovino in na gostovanju v New Jerseyju odpravil domače vrage. Med strelci je bil tudi novinec Jordan Caron, ki je prvič v karieri dosegel gol v NHL.

Tampa pa je prvič v novi sezoni izgubila, v Sunrisu so strele doživele pravi polom. Domači so tekmecem nasuli pol ducata golov, David Booth je zadel dvakrat, Cory Stillman, Steven Reinprecht, Dennis Wideman in Rostislav Olesz pa so dokončali delo. Tomaš Vokoun je na prvi domači tekmi panterjev zbral 29 obramb za drugi "shutout" v sezoni in skupno že 40. v karieri.

Iz Nashvilla so se s polnim izkupičkom vrnili hokejisti Washingtona. V podaljšku je po strelu Aleksandra Ovečkina plošček v mrežo domačih preusmeril Brooks Laich. Gostje so v rednem delu že zaostajali z 0:2, a so v zadnji tretjini izid izenačili. Branilci naslova iz Chicaga so na domačem terenu premagali Buffalo s 4:3. Mož odločitve je bil Patrick Sharp, ki je dvoj drugi gol dosegel sedem minut pred koncem dvoboja. Vratar Marty Turco se je izkazal z 38 obrambami.

Liga NHL:

Dallas Stars : St. Louis Blues 3:2* (kazenski streli)
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:5
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 4:3
New Jersey Devils : Boston Bruins 1:4
New York Islanders : Colorado Avalanche 5:2
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 6:0
Nashville Predators : Washington Capitals 2:3**
Minnesota Wild : Columbus Blue Jackets 2:3
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 4:3
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 1:2**
Edmonton Oilers : Calgary Flames 3:5
San Jose Sharks : Atlanta Thrashers 2:4

*po kazenskih strelih
** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.