Šport
3 ogledov

Forma še boljša

Rok_Flander_AFP - main Žurnal24 main
Predstavila se je slovenska reprezentanca deskarjev na snegu, na čelu s svetovnim prvakom in zmagovalcem letošnje tekme svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu Rokom Flandrom.

V Ljubljani se je z nekaj zamude, saj svetovni pokal že poteka, predstavila slovenska reprezentanca deskarjev na snegu. V ospredju je bila ekipa alpincev, na čelu s svetovnim prvakom in zmagovalcem prve letošnje tekme svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu Rokom Flandrom. Reprezentanti, ki jih naslednji nastop čaka že v soboto v italijanskem Limone Piemontu, kjer se bodo merili v veleslalomu, naj bi bili po besedah trenerjev še v boljši formi kot na začetku sezone, tako da napovedujejo nove odmevne dosežke.

Ekipa alpincev je v zadnjem času trenirala v dveh skupinah. Flander in njegov soimenjak Marguč sta pod vodstvom nekdanjega trenerja Tomaž Bernika vadila v Rusiji, kjer sta imela odlične pogoje za delo, posledica tega pa je, da sta raven forme še dvignila.


Mathieu Bozzetto bo trn v peti Roku Flandru. © Action Images

 

"Ko sva prišla v Rusijo, je Marguč precej zaostajal, v zadnjih dneh treninga pa je bil povsem blizu. To pa ne pomeni, da sem jaz nazadoval. Počutim se precej bolje kot pred tekmo v Soeldnu, zato sem optimist. Če bom užival na snegu, se ne bojim za rezultate, ne glede na formo svojih največjih tekmecev, ki v tem več kot enomesečnem odmoru med tekmama niso počivali. Nimam informacij, kje in kako so vadili moji največji nasprotniki, ki verjetno ostajajo isti. V prvi vrsti so to Švicar Francoz Mathieu Bozzetto, Švicar Simon Schoch in Avstrijec Sigi Grabner; slednji predvsem, če bo njegovi opremi, s katero ima nekaj težav, ustrezal sneg," je dejal Flander, eden od kandidatov za slovenskega športnika leta 2007.

Druga skupina je pod vodstvom glavnega reprezentančnega trenerja Petra Kotnika zadnjih 14 dni trenirala v avstrijskem Schladmingu . Tudi glavnina reprezentance je zadovoljna z opravljenim, tudi ona naj bi dvignila raven svoje forme. "Dobro smo delali in pri vseh je opazen napredek. Primerjav z drugimi ekipami, ki so prav tako trenirale v Schladmingu, nismo imeli, znotraj moštva pa je bil najhitrejši Žan Košir, ki se je že izkazal tudi na letošnji slalomski tekmi v Landgraafu. Nekoliko za njim zaostaja Izidor Šušteršič, vse bližje pa so tudi Jernej Demšar in mladinca Jure Hafner ter Domen Janc. Glede na pripravljenost bi morali na vsaki tekmi imeti v finalu vsaj štiri predstavnike, toda v našem športu so napovedi nehvaležne. Ena sama napaka te lahko potisne v ozadje," poroča Kotnik in dodaja, da je na naslednjem prizorišču svetovnega pokala snega malo, a tekma ni v nevarnosti.


Matevž Petek še ni pokazal vsega, kar zna. © Action Images

 

V senci alpincev so bili na predstavitvi akrobati, čeprav za kolegi po dosežkih ne zaostajajo dosti. Predvsem letos to velja za Domna Bizjaka , ki je bil na tekmi svetovnega pokala v Stockholmu četrti. Za zdaj letos svojega znanja še ni pokazal Matevž Petek , a verjame, da bo na naslednjih tekmah boljši.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.