Šport
16 ogledov

Forsberg zdržal le dve tekmi

Tokrat zadnji zbogom? Peter Forsberg med eno izmed obeh tekem, ki jo je odigral Žurnal24 main
Še hitreje, kot se je začela, se je vrnitev Petra Forsberga v ligo NHL tudi končala. Legendarni švedski hokejist je za Colorado Avalanche odigral le dve tekmi, nato pa ugotovil, da ne zmore več.

Švedski hokejski zvezdnik Peter Forsberg, ki se je po treh letih pokoja v NHL vrnil na ledene ploskve in do konca sezone sklenil sodelovanje s svojim nekdanjim klubom Colorado Avalanche, je hitro končal nastope. Po le dveh tekmah v dresu moštva iz Kolorada je ugotovil, da ga poškodba stopala preveč ovira, zato je končal igranje v prvenstvu NHL.

Sedemintridesetletni Forsberg je v ligi NHL igral 13 sezon, kar enajst v dresu ekipe Colorado Avalanche, s katero je osvojil tudi dva Stanleyjeva pokala. Nekdanji najkoristnejši igralec lige je zatrjeval, da je dovolj pripravljen za novo poglavje v NHL. Na 706 tekmah rednega dela lige v dresih Quebeca oziroma Colorada, Philadelphie in Nashvilla je zbral 885 točk (249 golov in 636 podaj). Pred zgolj tednom dni je podpisal milijon dolarjev vredno pogodbo z moštvom Colorado Avalanche do konca sezone.

A izkazalo se je, da je kronična poškodba stopala preresna, da bi Šved še lahko igral. Po le dveh tekmah – proti Nashvillu in Columbusu – se je tako odločil za konec kariere v NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.