Šport
22 ogledov

Francija ohranila upe, Rusi dominantni

cristobal huet EPA
Enajsti dan svetovnega prvenstva elitne skupine v hokeju so potekali boji šestega in sedmega kola. V prvem obračunu je reprezentanca Francija zabeležila tri nove točke na tekmi z Belorusijo, saj so jih premagali z 2:1. Danska je brez večjih težav, z dvema goloma v drugi tretjini, odpravila Latvijo. Zmago so zabeležili tudi Finci in neporaženi Rusi.

Francija je z zmago nad Belorusijo ohranila možnosti za napredovanje v četrfinale, odločal pa bo obračun s Slovaki, katere bodo morali premagati v zadnjem kolu tekmovanja. ''Hoteli smo si pustiti odprte možnosti za jutrišnjo tekmo. Ne bo lahko, toda hoteli smo priložnost in zdaj smo tu,'' je povedal vratar Cristobal Huet, ki je ubranil 21 od 22 strelov na njegova vrata.

Na tekmi med Latvijo in Dansko (obe reprezentanci sta za izpolnitev svojih ciljev nujno potrebovali zmago) so bolj uspešno zaključili slednji, ki tako ostajajo v boju za ohranitev mesta v elitni diviziji. Danci so tako končali upe Latvije, da bi se morda še lahko napredovali v četrfinale prvenstva. ''Dvajset sekund pred mojim golom je imel Latvijec priložnost streljati na prazna vrata, vendar je sprožil na tribune. To je bila sreča za nas. Nato sem dobil dobro podajo in misli sem si, da moram streljati. Bil je lep gol,'' je povedal Morten Green, eden od dveh strelcev.

Če bi Kazahstanu uspelo presenetiti Fince, bi se v nevarnosti za obstanek v elitni skupini znašla tudi Belorusija, venda Finci niso dopustili presenečenja in v zadnjem obračunu skupinskega tekmovanja Kazahstan ugnali s 4:1. Svoj neporažen niz so nadaljevali Rusi, ki niso imeli nobenih težav z Italijo, saj so jih odpravili s končnimi 4:0. Italija in Kazahstan se tako selita nazaj v divizijo 1.

Svetovno prvenstvo elitne skupine, Finska in Švedska:

Skupina A:
6. krog:
Belorusija : Francija 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Kaljužni 9.; Hecquefeuille 38., Auvitu 58.

7. krog:
Kazahstan : Finska 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Puškarjov 50.; Jokinen 25., Maenpaa 32., Filppula 38., 42.

Skupina B:
6. krog:
Latvija : Danska 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Green 25., Madsen 36.

7. krog:
Italija : Rusija 0:4 (1:0, 2:0, 1:0)
Dacjuk 11., Kuznecov 25., Birjukov 28., Popov 54.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.