Šport
28 ogledov

Euro odslej brez alkohola!

Marseille Angleži neredi Euro 2016 Youtube
Francoska vlada je prepovedala prodajo alkohola v bližini in na prizoriščih tekem nogometnega evropskega prvenstva, ki ga od 10. junija do 10. julija gosti Francija.

Vzrok za takšen ukrep so incidenti, pretepaški obračuni alkoholiziranih navijačev Rusije in Anglije ter tudi francoskih huliganov v Marseillu.

"Zahteval sem, da se uvede vse ukrepe za prepoved prodaje, pitja in transporta alkohola na občutljivih območjih na dan tekem in na dan pred njimi ter tudi takrat, ko so odprte navijaške cone," je pojasnil francoski notranji minister Bernard Cazeneuve.

Nasilna tudi nedelja

Po sobotnih incidentih v Marseillu so v nedeljo zapele pesti v Lillu. Približno 50 nemških navijačev je pred prihajajočo tekmo med Nemčijo in Ukrajino napadalo navijače slednje. Francoska policija je hitro posredovala, informacij o morebitnih poškodovanih pa še ni.

Že pred tem naj bi navijači pariškega kluba PSG pred tekmo Turčije in Hrvaške napadli turške navijače nekaj sto metrov pred stadionom Park princev. Pretep pa je po poročanju medijev preprečila policija.

Med francoskimi napadalci naj bi bili tudi srbski huligani, ti so se želeli maščevati za smrt Marka Ivkovića, ki so ga lani ubili v Istanbulu.

Komentarjev 1
  • d 20:21 12.junij 2016.

    haha, bravo, zdj jim pa kr naenkrat nogomet ne bo vec zanimiv, kreteni