Šport
22 ogledov

Francozi boljši po podaljšku

Na četrtkovem večernem treningu v Franciji ... (Foto: HZS) Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je prvo od dveh prijateljskih tekem v Franciji z domačo ekipo v Lyonu izgubila po podaljšku s 4:5 (1:2, 1:1, 2:1; 0:1). Drugo tekmo bosta ekipi igrali v soboto ob 20. uri v Valencu.

Četrto pripravljalno tekmo je Slovenija proti Franciji izgubila, potem ko je bila dve tretjini občutno boljši nasprotnik od domače izbrane vrste. Risi so sicer slabo začeli, a se izvrstno vrnili in povedli s 4:3, nato pa so ob številči prednosti na igrišču galski petelini slavili po podaljšku s 5:4.

V četrtek so Slovenci že trenirali v dvorani Patinoire Charlemange. Potem ko se je po tekmi s Kazahstanom Matjaž Kopitar že zahvalil sedmerici hokejistov, z ekipo v Francijo ni odpotoval niti Marcel Rodman. Eden najizkušenejših slovenskih igralcev pa je imel za odsotnost dober razlog, saj je prav dan pred tekmo njegova žena rodila njunega prvorojenca.

Kopitarja pa je lahko razveselila vrnitev Tomaža Razingarja, ki je po lažji poškodbi kolena v četrtek že treniral. V Franciji so tako vratarji Robert Kristan, Matija Pintarič in Andrej Hočevar, branilci Blaž Gregorc, Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Andrej Tavželj, Žiga Pavlin, Damjan Dervarič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Jakob Milovanovič, Klemen Pretnar ter napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Mitja Šivic, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Pance, Andrej Židan, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Tomaž Razingar in David Rodman.

Pripravljalni turnir:

Francija : Slovenija 5:4* (2:1, 1:1, 0:1, 1:0)
S. Dacosta (9), T. Dacosta (9), Fleury (40), Meunier (58), Derosier (64); Jeglič (18, 53), Sabolič (40), Razingar (43)

* po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.