Šport
10 ogledov

Francozi mizerno proti Kitajski

1/17
Žurnal24 main
Slabe igre francoske reprezentance se nadaljujejo. Francija je tokrat izgubila svoje zadnje pripravljalno nogometno srečanje za svetovno prvenstvo s Kitajsko z 0:1 (0:0).

Francija je izgubila svoje zadnje pripravljalno nogometno srečanje za svetovno prvenstvo s Kitajsko z 0:1 (0:0). V kraju Saint Pierre na otoku Reunion v Indijskem oceanu je v 68. minuti odločilni zadetek s prostega strela s 25 metrov dosegel Deng Zhuo Xiang.

Francija je prejšnji vikend le remizirala s Tunizijo (1:1) ter prejšnji mesec premagala Kostariko z 2:1. Na SP bo igrala v predtekmovalni skupini A, v kateri so še Urugvaj, Mehika in gostiteljica JAR. Kitajska, ki se ni uvrstila na SP, je tokrat nastopila brez nekaterih stalnih članov prve enajsterice.

Dvoboj Slonokoščene obale in Japonske, ki so je dobil afriška reprezentanca, je zaznamovala poškodba Didierja Drogbaja, ki po besedah soigralcev ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu. Za "Slone" je sicer zadel Kolo Toure, avtogol pa je v lastno mrežo prispeval Japonec Tanaka.

Pripravljalne tekme pred SP v JAR:

Slonokoščena obala : Japonska 2:0 (1:0)
Tanaka (12/ag), Kolo Toure (80)

Francija : Kitajska 0:1 (0:0)
Xiang (68)

Slovenija : Nova Zelandija 3:1 (3:1)
Novaković (7, 30), Kirm (44); Fallon (19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.