Šport
14 ogledov

Francozi prvi polfinalisti

Žurnal24 main
Francija si je kot prva zagotovila nastop v polfinalu EP v rokometu na Norveškem. Evropski prvaki so ugnali svetovne prvake Nemce in se že uvrstili med štiri najboljše ekipe turnirja.
 

EP, skupina 1, 2. kolo

Slovenija : Norveška 33:29
Hrvaška : Črna gora 34:26
Poljska : Danska 26:36

Hrvaška reprezentanca se je pobrala po torkovem šokantnem porazu z Dansko in v drugem polčasu strla odpor Črne gore . Naši zadnji nasprotniki so se favoriziranim varovancem Lina Červarja dobro upirali v prvih 30 minutah, tudi vodili s 14:12, potem pa so v uvodnih minutah drugega dela povsem padli in omogočili nasprotniku, da je z delnim izidom 6:0 prišel do odločilne prednosti. Najboljši strelec srečanja je bil Igor Vori , ki je dosegel 9 golov (ob kar 90-odstotno uspešnem metu), najbolj učinkovit Črnogorec pa je bil Petar Kapisoda s sedmimi zadetki.

V dvoboju evropskih in svetovnih prvakov so še naprej stoodstotni Francozi premagali Nemce . Pri galskih petelinih je bil znova v ospredju ostrostrelec Nikola Karabatić , ki je dosegel osem golov, s sedmimi pa mu je na pomoč priskočil Jerome Fernandez . Francija si je s to zmago kot prva zagotovila nastop v polfinalu. Islandci so po visokem porazu z Nemci v prvem kolu pokazali zobe in presenetljivo povozili Madžarsko . Mrežo naših vzhodnih sosedov je preprešteal predvsem Snori Gudjonsson z 11 goli, vrata pa je zaklenil Hreidar Gudmundsson , ki je zbral kar 15 obramb (45 odstotna uspešnost).

Alberto Entrerrios Rodriguez (Španija) ni bil pri strelu. © AFP

 

 

EP, skupina 2, 2. kolo

Švedska : Španija 27:26
Nemčija : Francija 23:26
Madžarska : Islandija 28:36

Španci nadaljujejo (pre)slabe igre na tem prvenstvu. Po porazu s Francijo so tokrat klonili proti pomlajeni Švedski in že zapravili možnosti za boj za kolajne. Za kaj več kot poraz za en gol ni zadostovalo niti osem zadetkov Juana Garcie Lorenzane . Prav toliko jih je za Švede dosegel Jonas Kallman .

Danski rokometaši so tudi v drugem srečanju drugega kroga prikazali rušilno moč. Varovanci selektorja Ulrika Wilbeka so po visoki zmagi nad Hrvaško z enako razliko desetih golov povozili še Poljsko . Poljaki so v prvih osmih minutah dosegli le en zadetek, takrat zaostajali z 1:5 in do konca tekme niso več ujeli priključka. Ob osmih golih Lasseja Boesena se je pri Skandinavcih izkazal tudi vratar Kasper Hvidt s kar 19 obrambami (42% uspešnost). Naši rokometaši so z zmago nad gostitelji presenetili marsikoga in ohranili upanje na olimpijske igre v Pekingu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.