Šport
11 ogledov

Francozinja namučila Polono

Polona Hercog se je v drugo kolo Monterreya uvrstila tudi med dvojicami. (Foto: Žurnal24 main
Drugopostavljena Polona Hercog je po dolgih dveh urah in pol v 1. kolu turnirja v Bogoti premagala Francozinjo Pauline Parmentier. Maša Zec Peškirič izgubila proti Španki Carli Suarez Navarro.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela turnir WTA v Bogoti z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. V 1. kolu je druga nosilka po dveh urah in pol premagala Francozinjo Pauline Parmentier s 6:7 (2), 7:6 (10) in 6:2. Hercogova se bo v 2. kolu pomerila s Hrvatico Petro Martić.

Že pred tem je druga slovenska predstavnica Maša Zec Peškirič v prvem kolu morala priznati premoč petopostavljeni Španki Carli Suarez Navarro, ki je slavila s 6:3 in 6:2.

V konkurenci dvojic pa nastopa Andreja Klepač, ki je skupaj s Čehinjo Evo Birnerovo v uvodnem kolu s 6:3 in 6:4 ugnala špansko-bolgarsko navezo Ines Ferrer Suarez/Aleksandrina Najdenova. V drugem kolu bosta Klepačeva in Birnerova igrali z boljšima iz dvoboja med Romunko Edino Gallovits-Hall in Španko Anabel Medina Garrigues ter Američankama Christino Fusano in Courtney Nagle.

Bogota, WTA (220.000 USD), 1. kolo:


Carla Suarez Navarro (Špa/5) : Maša Zec Peškirič (Slo) 6:3, 6:2

Polona Hercog (Slo/2) : Pauline Parmentier (Fra) 6:7 (2), 7:6 (10), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.