Šport
24 ogledov

Frank Kassela bo igralec leta

Frank Kassela se bo pridružil elitnemu klubu. (Foto: www.pokerpages.com) Žurnal24 main
Frank Kassela bo WSOP-igralec leta. Tako se bo pridružil elitnemu klubu, saj so v preteklosti ta naziv osvojili legendarni pokeraši, kot so Daniel Negreanu, Allen Cunningham, Jeff Madsen, Tom Schneider ...

Čeprav Glavni turnir letošnjega prvenstva WSOP še ni zaključen in je v teoriji v boju za naslov WSOP 2010 Player of the Year (PoY) še vedno pet igralcev, pa bo ta naslov na koncu skorajda zagotovo končal v rokah 42-letnega profesionalnega pokeraša iz Las Vegasa Franka Kassele, saj kot bi rekel Igor E. Bergant, lahko njegovo zmagoslavje zdaj prepreči le še naravna katastrofa.

Kassela ima za seboj res neverjetno prvenstvo, saj je letos osvojil kar dve WSOP-zapestnici, skupaj pa se je na petih turnirjih uvrstil med prejemnike nagrad, s čimer je v nekaj več kot mesecu dni zaslužil 1.233.987 $, ta izkupiček pa lahko z dobrim nastopom na Glavnem turnirju WSOP še izdatno izboljša.

Skupaj se je Frank uvrstil na tri finalne mize, še eno pa je zgrešil le za las in turnir končal na 10. mestu. Vso konkurenco je letos ugnal na dveh turnirjih, in sicer na turnirju #15: 10.000 $ Stud Hi/Lo Championships (447.446 $) in turnirju #40: 1.500 $ Razz (214.085$), blizu zmagi pa je bil tudi na turnirju #52: 25.000 $ No-Limit Hold'em 6-handed, ki pa ga je nato končal na "zgolj" tretjem mestu (556.053 $).

Prav tretje mesto na tem turnirju mu je tudi prineslo zdaj že skorajda neulovljivo prednost v boju za naslov WSOP 2010 Player of the Year. Do takrat sta bila z Johnom Juando namreč povsem izenačena, a je Juanda turnir končal praznih rok, saj za osvojeno 19. mesto ni dobil ne denarne nagrade ne točk v boju za naslov PoY, medtem ko je Kassela v žep poleg več kot pol milijona zelencev pospravil tudi novih 60 točk, ki ga zdaj delajo skorajda nedotakljivega.

Juanda, ki je bil njegov edini pravi tekmec, je namreč že izpadel z Glavnega turnirja WSOP, preostali štirje zasledovalci Vladimir Schemelev, Dan Heimiller, Michael "The Grinder" Mizrachi in James Dempsey pa imajo za Kasselo že tako velik zaostanek, da lahko kateri od njih pride do naslova Player of the Year samo, če zmaga na Glavnem turnirju, ob tem pa Kassela ne sme biti boljši od 10. mesta.

Če torej nihče izmed zgoraj naštetih štirih srečnežev novembra ne pripravi velikega presenečenja in užene vso konkurenco na finalni mizi Glavnega turnirja WSOP 2010, bo torej naslov najboljšega igralca letošnjega prvenstva World Series of Poker končal v rokah Franka Kassele, ki si je to čast letos res zaslužil.

Kassela se bo na ta način pridružil res elitnemu klubu, saj so v preteklosti naziv Player of the Year osvojili že legendarni pokeraši, kot so Daniel Negreanu, Allen Cunningham, Jeff Madsen, Tom Schneider, Erick Lindgren in Jeffrey Lisandro. In če te dni ne bo prišlo do prave pravcate naravne katastrofe, bo na tem seznamu poleg letnice 2010 zapisano ime Frank Kassela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.