Šport
21 ogledov

Frankenberger blestel na Legendsih

Andy Frankenberger, gora denarja in štiri lepotice. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Še preden se je turneja World Poker Tour podala čez lužo, se je prejšnji teden ustavila še v losangeleškem Bicycle Casino, kjer je potekal njihov vsakoletni turnir WPT Legends of Poker.

Na turnirju, ki se je ponašal s precej dobro udeležbo in številnimi velikimi imeni iz sveta pokra, pa je na koncu slavil bivši borzni posrednik Andy Frankenberger, ki si je za zmago prislužil tudi kar 750.000$ nagrade in bronasto skulpturo »divjega« Billa Hickoka.

Na turnirju je skupaj nastopilo kar 462 tekmovalcev, a le 6 srečnežem se je uspelo prebiti na finalno mizo, kjer je iz najboljšega izhodišča, svoj naskok na končno zmago, začenjal prav Andy Frankenberger.

A Frankenberger ni imel prav lahkega dela, saj na začetku ni dobival pravih kart za igro, tudi njegova prednost pred zasledovalci pa ni bila prav velika, tako da se je kar hitro znašel spet nekje v zlati sredini. O tempu igre in zanimivosti dogajanja na samem začetku finalke, pove veliko podatek, da smo morali na prvo izločitev dneva, čakati skorajda 3 ure.

Kot prvi se je poslovil Franco Brunetti (6. mesto – 63.000$), ki je v svoji zadnji igri zarinil s {K-Clubs}{3-Spades}, njegovo stavo pa je z {8-Hearts}{6-Clubs} izenačil le vodilni Wilson. Skupne karte {A-Clubs}{6-Spades}{2-Spades}{9-Diamonds}{Q-Diamonds} so Wilsona za njegovo pogumno potezo tudi nagradile in Brunettiju tako ni preostalo drugega, kot da se preseli med gledalce.

Več kot 1 ura igre je minila, preden se je poslovil naslednji tekmovalec, to pa je po spopadu z Wilsonom moral storiti Jared Jaffee (5. mesto – 86.000$). V tej igri je pred flopom na 100.000 žetonov najprej višal Braband, Jaffee in Wilson pa sta njegovo stavo zgolj izenačila in tako dokaj poceni videla flop {J-Spades}{7-Hearts}{4-Clubs}. Na flopu se nobeden od igralcev ni odločil za stavo, kar pa se je spremenilo takoj ko je na mizi pristala še {7-Diamonds}. Tu je namreč Jaffee najprej čekiral, Wilson je v igro spravil novih 200.000 žetonov, kar je Braband plačal, a nato odvrgel svoje karte, potem ko je Jaffee oznanil svoj all-in. Wilson je z {9-Clubs}{7-Spades} tudi to stavo izenačil, Jaffee pa je z {Q-Clubs}{J-Hearts} za zmago potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart. A te ni bilo in tudi zanj je bilo turnirja konec.

Na 4. mestu (109.000$) je turnir končal Tom Braband, ki se je s {K-Diamonds}{J-Hearts} zaletel v Wilsona in njegov par devetk ({9-Hearts}{9-Spades}). Devetka na riverju je le še potrdila Wilsonovo zmago in tako so v igri za naslov ostali le še 3 igralci.

Na tej točki, se je kasnejši zmagovalec Frankenberger znašel v kar precejšnji zagati, saj sta imela njegova oba nasprotnika pred seboj vsaj še enkrat toliko žetonov od njega, to razmerje pa se je naslednjo uro le še povečevalo njima v prid. A ko se je že zdelo, da bo Andy kmalu končal z nastopi na finalki, se je ta pobral, se dvakrat podvojil prek vodilnega Wilsona in vajeti igre ponovno prevzel v svoje roke.

Kot naslednji je tako izpadel Tom Lee, ki je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {A-Hearts}{8-Spades}, a naletel na takrat že vodilnega Frankenbergerja, ki je v rokah držal {A-Clubs}{7-Clubs}. Slednji je s skupnimi kartami nato sestavil svojo barvo in se tako prebil v sklepni del turnirja, medtem ko je bilo za Lee-ja turnirja konec (3. mesto – 174.772$).

V heads.up delu turnirja sta se tako za zmago udarila Frankenberger in pa Kyle Wilson, pri čemer je imel veliko prednost pred začetkom dvoboja prvi, saj je imel pred seboj skoraj 4-krat toliko žetonov, kot njegov izzivalec.

To se je na koncu izkazalo za odločilen faktor v njunem kratkem obračunu, saj Wilson v 10 minutah, kolikor sta se fanta merila za naslov, Andyu nikakor ni mogel priti do živega. Do končne odločitve je prišlo v 184. igri večera, v kateri je po Frankenbergerjevem višanju, Wilson zarinil z {A-Diamonds}{3-Diamonds}, Andy pa je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{9-Clubs}. Flop {9-Diamonds}{7-Diamonds}{5-Clubs} je sicer poskrbel za napeto končnico, vendar sta nato preostali skupni karti {J-Hearts} in {6-Spades} povsem zgrešili Wilsona in turnirja WPT Legends of Poker je bilo konec!

Kyle Wilson se je moral tako na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 370.000$ nagrade, medtem ko so naslov najboljšega lična skulptura/trofeja in 750.000$ nagrade, končali v rokah Andya Frankenbergerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.