Šport
20 ogledov

Frankenberger je pokeraš leta

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Do leta 2009 je delal na Wall Streetu, nato pa pustil službo in postal pokeraš. Andy Frankenberger. Prvo leto med profesionalci je zaključil z enim WPT naslovom in titulo WPT Player of the Year.

S turnirjem WPT World Championship se je zaključila 9. sezona turneje World Poker Tour. Zadnji turnir letošnje sezone pa nam ni dal le zadnjega letošnjega WPT prvaka, temveč tudi odgovor na vprašanje, kdo bo na prestolu igralca leta, zamenjal Faraza Jako. Ta dosežek je na koncu uspel zmagovalcu turnirja WPT Legends of Poker – 38-letnemu Američanu Andyju Frankenbergerju.

Odločitev o letošnjem zmagovalcu je sicer padla šele na zadnjem turnirju sezone in ne samo to, padla je celo predzadnji dan turnirja. Z dobrimi nastopi na Glavnem turnirju zadnje postaje sta namreč v igri za naslov ostajala še Sam El Sayad ter Shannon Schorr, ki pa sta za končno zmagoslavje morala praktično poseči po najvišjih uvrstitvah. To jima na koncu ni uspelo, kar je pomenilo, da je naziv WPT Player of the Year letos osvojil Andy Frankenberger.

S tem dosežkom se je Frankenberger priključil elitni skupini igralcev, v katero sodijo asi kot so Howard Lederer (Sezona #1), Erick Lindgren (S2), Daniel Negreanu (S3), Gavin Smith (S4), J. C. Tran (S5) in Bertrand Grospellier (S7). Da se bo prav on maja včlanil v ta elitni klub, pa si pred začetkom letošnje 9. WPT sezone verjetno ni mislil niti sam Andy Frankenberger.

Ta 38-letni Američan se je širši poker javnosti namreč predstavil šele konec lanskega poletja, ko je nastopil na svojem šele drugem WPT turnirju in ugnal vso konkurenco (462) na enem od najbolj prestižnih turnirjev sezone - WPT Legends of Poker (750.000$). Frankenberger, ki je do leta 2009 delal na Wall Streetu, je tako dobil potrditev, da je sprejel pravilno odločitev, ko je leto pred tem službo obesil na klin ter hkrati celotni poker skupnosti naznanil, da mora biti odslej pozorna tudi nanj.

Da njegova zmaga na turnirju WPT Legends of Poker ni bila naključje, je Frankenberger potrdil že dober mesec po svojem velikem zmagoslavju, ko se je tudi na Glavnem turnirju WPT Festa Al Lago prebil na finalno mizo. Turnir je nato končal na izvrstnem 5. mestu (161.200$) in tako že nakazal, da utegne biti on eden glavnih favoritov za osvojitev naslova WPT Player of the Year.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, se je Američan decembra vrnil na prizorišče turnirja Festa Al Lago in ponovno posegel po najvišjih mestih, saj je Glavni turnir WPT Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic končal na 16. mestu. S tem uspehom je še povečal prednost pred zasledovalci in si praktično že po slabi polovici sezone prislužil naziv najboljšega igralca leta. Bolj zgodno slavje sta mu nato s svojimi dobrimi rezultati preprečila Sam El Sayad ter Shannon Schorr, a mu naslova na koncu vendarle nista mogla odvzeti.

Frankenberger je tako svoje prvo leto med profesionalci že zaključil z enim WPT naslovom titulo WPT Player of the Year in skorajda milijonom dolarjev turnirskih nagrad. Vse to, pa možak ni še niti nastopil na prvenstvu WSOP!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.