Šport
82 ogledov

Fras: Jaz sem verjetno še bolj v šoku

Damjan Fras (skrajno levo) se danes ne bi spustil po planiški velikanki. (Foto: Žurnal24 main
Peter Prevc je priskakal prvo slovensko kolajno teh iger in s tem razveselil številne nekadnje šampione.

Damjanu Frasu je dobro poznan občutek, ko na olimpijskih igrah osvojiš kolajno, saj je bil del bronaste ekipe na igrah v Salt Lake Cityju leta 2002. Tudi on je pospremil uspeh skakalnega kolega Petra Prevca, ki je z imenitno predstavo na manjši skakalnici osvojil naslov olimpijskega podprvaka.

"Ne vem, kaj bi sploh rekel, verjetno sem jaz še bolj v šoku kot on, ampak zelo sem vesel, da mu je to uspelo," je dejal Fras.

"Njegov nastop bi ocenil z odliko, naredil je tisto kar je moral narediti. Trenutno je v zelo dobri formi, zna se zbrati, miren je, tako da od ena do deset bi mu dal oceno deset," je nadaljeval nekdanji skakalec, ki je pohvalil tudi ostale slovenske nastopajoče. "Jaz mislim, da so vsi dobro odskakali, Jernej (Damjan op. a.) je dobro opravil, tudi Tepeš ni slabo skočil, za majhno skakalnico je dobro opravil."

Napoveduje nove uspehe

Damjan Fras je spregovoril tudi o občutkih po enem največjih uspehov, ki jih lahko doseže športnik. "Vsak to doživlja na svoj način je pa za vsakega športnika to nekaj neverjetnega in nepopisnega."

Dotaknil se je tudi preostalih dveh tekem, ki čakata Slovence, individualna in ekipna preizkušnja na veliki skakalnici. "Težko je napovedati še kakšno kolajno, a mislim, da bi se ena še morala pripeljati. Če bo vse v redu s Kranjcem bi morala biti vsaj še ekipna kolajna."

Uspeh odmeva tudi po spletu

Prevčev uspeh odmeva tudi prek spletnih socialnih omrežij. Številni slovenski športniki so hiteli s čestitkami prvemu letošnjemu slovenskemu olimpijcu s kolajno.

‏@JureKosir: Kako je to lepo gledati ... Bravo Pero, bravo Slovenija #medalja #slochi

‏@primozkozmus: MAMO JO!!! BRAVO, PETER!!

‏@VFabjan: Toooooo Pero!!! :) @TeamSlovenia #slochi @SloskiSZS

‏@AndrejTavzelj4: Wuuuuuhuuuuuu Pero!!!! #slochi #Sochi2014

‏@JezersekBarbara: Woohoo PERO!!U R THE MAN!!congrats from Xc team!!!Keep going and show the world who is the king of flying!!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.