Šport
15 ogledov

Freund: Nisem nepremagljiv

severin freund EPA
Nemec Severin Freund je po štirih zaporednih zmagah trdno zasidran na vrhu skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarski skokih.

Severin Freund je vse od druge tekme v Kuopiu nerešljiva uganka za Petra Prevca in ostale izzivalce, ki na zadnjih štirih tekmah niso uspeli ogroziti prevlade nemškega skakalca.

Freund je zmagama v Kuopiu in Trondheimu dodal še dve v Oslu in najbližjemu zasledovalcu pobegnil na 94 točk razlike. Do konca letošnje sezone sta na sporedu samo še dve tekmi, ki ju bo 20. oziroma 22. marca gostila planiška velikanka.
Freund v Planici ne bi smel imeti pretežkega dela, da si zagotovi veliki kristalni globus, ob morebitni napaki na eni od tekem pa bi se na široko odprla vrata tudi Prevcu, ki bi lahko postal prvi slovenski zmagovalec svetovnega pokala po Primožu Peterki. Čeprav bo v dolini pod Poncami branil lepo prednost, Freund opozarja, da sezona še ni odločena. Uteha, ki bi lahko dodatno motivirala slovenskega asa.

''Zagotovo nisem nepremagljiv. Stefan Kraft je to prepričljivo dokazal v Lahtiju. Za vsako zmago se je treba trdo boriti,'' je povedal Freund, ki je na drugi tekmi v Oslu preprečil veliko zmagoslavje 42-letnega veterana Noriakija Kasaija. ''Zelo sem bil vesel, saj kar nekaj časa nisem stal na stopničkah. Želel sem si zmage in glede na dobro formo mi morda uspe v Planici,'' je povedala živa legenda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.