Šport
26 ogledov

Freund: Petra bo tu težko ugnati

severin freund planica EPA
Severin Freund želi postati tretji Nemec s skupno zmago v svetovnem pokalu. Lani je bil tretji, ko ga je prav v Planici prehitel Peter Prevc.

Na prvi posamični tekmi v Planici je Severin Freund izpustil priložnost za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred zadnjo tekmo sezone ima 44 točk naskoka pred Petrom Prevcem.

Pred planiškim koncem tedna je Freund nanizal serijo zmag, nazadnje pa na zmagovalnem odru ni stal 14. februarja. Za to, da zanesljivo postane tretji Nemec z velikim kristalnim globusom, po Jensu Weißflogu (1983/84) in Martinu Schmittu (1998/99, 1999/2000), bo moral biti vsaj tretji, če bo na zadnji tekmi slavil Prevc.

"Vse je zelo, zelo vznemirljivo," je pred zadnjo posamično tekmo izjavil Freund in dodal: "Peter je tu izjemno močan. Povsem jasno je bilo, da ne bo odstopil nobenega metra. Tukaj ga bo težko premagati. Upam, da mi bo uspela dobra tekma."

"Zelo je napeto, tega sem se bal. Povsem normalno je bilo, da se bo Prevc odzval na domači skakalnici. A nič se še ni spremenilo, Severin je še vedno spredaj," je dejal nemški trener  Werner Schuster. Tudi Freund je samozavesten: "Z vsakim poletom sem boljši in boljši, vedno bolj prijateljujem s tem hribom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.