Šport
58 ogledov

Freund: Turneja je zame domala končana

severin freund EPA
Z razpletom uvodne tekme novoletne turneje so bili najbolj zadovoljni naši severni sosedi, saj se je zmage veselil avstrijski junak Stefan Kraft.

Avstrijec Stefan Kraft se je v Oberstdorfu veselil prve zmage v letošnji sezoni, ko je za 2,8 točke premagal sicer enega od glavnih favoritov za končno lovoriko, Poljaka Kamila Stocha. Uspeh naše severne sosede je s tretjim mestom dopolnil Michael Hayböck, četrti pa je bi Norvežan Daniel Andre Tande.

Kraft je vešč zmagovanja v Oberstdorfu, kjer se je na najvišjo stopniko povzpel že v sezoni 2014/2015, v kateri je tudi osvojil končno lovoriko. Avstrijci so na novoletni turneji dominirali vse od sezone 2008/2009 pa do lani, ko je njihovo prevlado prekinil Peter Prevc.

''To je neverjetno, ne morem verjeti. Skačem konstantno in sproščeno. Bilo je zelo zabavno. Podobno kot pred dvema letoma, vendar ne razmišljam preveč o tem. Takrat so bili tekmeci povsem drugi. Veliko se je spremenilo v dveh letih,'' je povedal Kraft.

Drugovrščeni Stoch je za zmagovalecm zaostal manj kot tri točke in si pripravil dobro izhodišče za nadaljevanje. ''Počutim se dobro, saj sem prikazal tri super skoke. Drugo mesto je nagrada za trdo delo. Prva tekma je vedno pomembna in zelo stresna, saj lahko izgubiš vse. V Garmisch-Partenkirchen se odpravljam dobre volje,'' je povedal Poljak.

Tekmo v Oberstdorfu je spremljalo več kot 25.000 gledalcev, ki so poskrbeli za nogometno vzdušje. Domači tekmovalci niso bili povsem pri vrhu, saj je bil najboljši Markus Eisenbichler na šestem mestu. Branilec lanske zmage Severin Freund je bil 20.

''Nisem bil presenečen, sem pa razočaran, saj si doma vedno želiš dobrega rezultata. Novoletna turneja je zame domala končana. Poskusil bom izboljšati svoje skoke,'' je dejal razočarani Freund.

PREBERITE ŠE:

stefan kraft | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.