Šport
15 ogledov

Friedman namesto Annie in Phila?

Prahlad Friedman (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Zaključek prejšnjega leta je bil za spletno poker sobo UB.com precej turbulenten, saj so se morali po skoraj desetletju uspešnega sodelovanja posloviti od Annie Duke in Phila Hellmutha.

Po odhodu dveh tako velikih imen iz sveta pokra so se vodilni nemudoma podali v lov za novim "obrazom" UB.com, in kot vse kaže, bi ta vloga lahko pripadla Američanu Prahladu Friedmanu.

Kot ste lahko pred dnevi že prebrali na naši spletni strani, sta UB-jevo ekipo profesionalcev pred kratkim zapustila dva glavna člana, ki sta bila zadnjih devet let, kolikor soba obratuje, njen glavni zaščitni znak. Potem ko se Hellmuth in Dukova za odhod nista odločila niti po tem, ko so na plan prišle prve informacije o škandalu epskih razsežnosti, se je zdelo, da je povezava med pokerašema in njunimi delodajalci praktično neuničljiva, zato je vest o tem, da oba s koncem leta 2010 zapuščata UB.com, še toliko bolj pretresla našo skupnost.

Joe Sebok, ki je pred leti po škandalu prevzel krmilo poker divizije UB.com, se je ob tem obema igralcema zahvalil za njun prispevek ter uspešno sodelovanje ter hkrati napovedal, da bo v nekaj dneh praznino zapolnil igralec velikega kalibra.

Po prvih informacijah naj bi bil ta junak 32-letni Prahlad Friedman. Slednji v tej spletni poker sobi ni novinec na UB.com, saj je z vzdevkom Mahatma že igral na njihovih mizah. Po seriji dobrih rezultatov je prišla serija veliko slabših, a kot se je izkazalo kasneje, je bil Friedman, poleg Matusowa, eden tistih, ki jih je Russ Hamilton v zloglasnem škandalu ogoljufal najverjetneje za največ v primerjavi z ostalimi oškodovanci.

Vendar to Friedmana ni vrglo iz tira, temveč je nadaljeval z dobrimi igrami, kar se mu je tudi obrestovalo, saj se lahko danes pohvali z osvojenim WPT naslovom in WSOP zapestnico, skupaj pa je v karieri samo z nastopi na turnirjih zaslužil več kot 2,3 milijona dolarjev.

A če je bil Prahlad do zdaj pravzaprav eden od junakov poker scene, se utegne to že v kratkem spremeniti, saj so po prvih govoricah o tem, da se bo pridružil UB-jevi ekipi, nekateri člani skupnosti vanj že uperili svoje strupene puščice.

Med prvimi je bil Kanadčan Daniel Negreanu, ki je prek Twitterja kar takoj napadel sicer svojega dobrega prijatelja Friedmana in mu očital dvoličnost in naivnost: "Razočaran sem nad dejanji Prahlada Friedmana, saj je podpisal pogodbo s hudičem, ki mu je pred tem ukradel na milijone dolarjev."

"Kar me je razočaralo še bolj kot to, pa je dejstvo, da je Prahlad vedno govoril, kako za noben denar ne bi podpisal sponzorske pogodbe s katero od spletnih poker sob, nato pa je to naredil prav z ljudmi, ki mu bodo verjetno plačevali z denarjem, ki so mu ga ukradli. Verjetno so mu morali plačati res masten znesek, da se je odločil prestopiti na 'temno stran', kjer bo lahko predstavljal tiste, ki so ga pred leti skoraj uničili. Po podpisu pogodbe so se mu gotovo smejali, zdaj so ga pripravili celo do tega, da jih zagovarja pred svetom!" je v svojih objavah ostal neomajen Kanadčan.

Za konec pa je Daniel vendarle ubral nekoliko bolj spravljiv ton in zapisal: "A zaradi tega te ne sovražim, Prahlad, samo razočaran sem, ker mislim, da si v tem primeru potegnil res slabo potezo."

Ali je bila Friedmanova poteza prava ali ne, bo pokazal čas, medtem pa bomo verjetno vsi z zanimanjem spremljali razvoj dogodkov in pridno čakali na dan, ko bodo pri UB.com tudi uradno predstavili svojo najnovejšo pridobitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.