Šport
6 ogledov

Froome bo objavil svoje izide

chris froome EPA
Britanski kolesar Chris Froome, zmagovalec letošnje izvedbe dirke po Franciji, je sporočil, da bo javno objavil rezultate testiranj telesnih sposobnosti, ki so jih opravili po dirki v Franciji.

Chris Froome bo rezultate javno objavil 3. decembra v britanski reviji Esquire UK. "Kot sem obljubil, bom objavil analize testov, ki smo jih opravili med Tourom," je na družbenih omrežjih sporočil kolesar.

Frooma in njegovo ekipo Sky so po letošnji dirki po Franciji kritizirali, ker so iz medicinskih podatkov o kolesarjevi porabi moči in vrednosti srčnega utripa na Touru 2013 naredili internetni film. Nekateri strokovnjaki so pozneje izrazili dvome o resničnosti podatkov, še posebej, ker je Britanec tekmece gladko premagal v težki gorski etapi.

Nekaj mesecev zatem je kolesar dejal, da so ga dopinška sumničenja, ki so se pojavila v zadnjem času, precej prizadela. "Neprijetno je, da se mora nosilec rumene majice na Touru ukvarjati s takšnimi stvarmi. Če bi kaj skrival, bi me skrbelo, tako pa sem povsem miren. Nimam nobenih okostnjakov v omari," je dejal Froome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.