Šport
20 ogledov

Froome dobil Romandijo, Špilak drugi

Chris Froome Reuters
Simon Špilak je na kronometru izgubil skupno zmago dirke po Normandiji proti lanskemu zmagovalcu tour de Franca, Chrisu Froomu.

Britanec Christopher Froome (Sky) je drugič zapored slavil na kolesarski dirki po Romandiji. Drugo mesto je zasedel Slovenec Simon Špilak (Katjuša), vodilni do današnje kronometrske preizkušnje na 18,5 km v okolici Neuchatela. Špilak je za Britancem zaostal 28 sekund, skupno tretje mesto pa je zasedel Portugalec Rui Faria da Costa (+1:32).

Lanski zmagovalec francoske kolesarske pentlje Cristopher Froome je podobno kot v lanski sezoni v Romandiji potrdil vzpon forme pred tritedenskim Tourom, ki se bo začel čez dva meseca. V sklepnem kronometru je tesno ugnal tudi trikratnega svetovnega prvaka v vožnji na čas Tonyja Martina in podkrepil vlogo favorita. Ločilo ju je 84 stotink sekunde. Špilak v kronometru po pričakovanjih ni imel možnosti, da ubrani sobotno prvo mesto.

Vse kaže, da se je Froome odločil za podobno pripravo za Tour, kot v lanski sezoni, ki mu je prinesla uspeh. Tokrat je imel v začetku sezone nekaj težav z zdravjem, zaradi bronhitisa je izpustil dirko Liege - Bastogne - Liege, zaradi bolečin v hrbtu pa je pred tem izpustil še nekaj dirk. Tokrat je na dirki po Ramoandiji zmagal predvsem zaradi dobrega petkovega nastopa, ko je s Špilakom prišel v cilj na kraljevi gorski etapi, na kateri so odpadli nekateri tekmeci za končno zmago. V kronometru je pokazal pričakovano formo.

Dirka po Romandiji, končni izidi:

1.  Chris Froome (VB / Team Sky) 16:18:46" 
2.  Simon Špilak (Slo / Katusha) +28"      
3.  Rui Costa (Por / Lampre) +1:32"    
4.  Mathias Frank (Švi / IAM Cycling) +1:44"    
5.  Vincenzo Nibali (Ita / Astana) +1:48"    
6.  Benat Intxausti (Špa / Movistar) +1:52"    
7.  Jakob Fuglsang (Dan / Astana) +1:56"    
8.  Jon Izagirre (Špa / Movistar) +2:07"    
9.  Jesus Herrada (Špa / Movistar) +2:15"    
10. Thibaut Pinot (Fra / FDJ.fr) +2:31"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.