Šport
21 ogledov

Froome pozdravil ostrejše kazni za grešnike

chris froome EPA
Zmagovalec kolesarke dirke po Franciji, Britanec Chris Froome, pozdravlja odločitev Svetovne protidopinške agencije (Wada), ki bo v prihodnje dopinške grešnike kaznovala ostreje.

Ob obisku rodne Kenije je Chris Froome dejal, da so ga obtožbe, v katerih so mu očitali, da je tudi sam vpleten v doping, močno prizadele.

"Odločitev Wade, da bo kazni z dveh let podaljšala na štiri, je čudovita. Prav tako je dobro, da kolesarstvo vodi boj proti dopingu," je uvodoma dejal Froome, ki verjame, da je kolesarstvo zdaj bolj čisto, kot je bilo v obdobju Američana Lancea Armstronga.

Resna stvar

"Ko dobi kršitelj štiriletno kazen, je to zelo resna stvar. Predvsem v kolesarstvu, kjer si lahko profesionalec 15 let. To je ostra kazen in je v kolesarstvu nujna," je še dodal član britanske ekipe Sky.

Froome je priznal, da so ga obtožbe, da je tudi sam med dopinški grešniki, zelo prizadele: "Med Tourom mi je bilo zelo težko. Vsi so me spraševali o dopingu, ljudje so celo govorili, da jemljem nedovoljena poživila. Med dirko je bil to dodaten stres. Prizadelo me je, ampak sem pričakoval. Bilo je obdobje, ko so vsi spraševali, zato sem to moral sprejeti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.