Šport
20 ogledov

Fuglsang dobil sprint ubežnikov

Jakob Fuglsang Astana
Na kriteriju Dauphine so opravili s šesto etapo.

Danec Jakob Fuglsang je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke kriterij Dauphine. Kolesar Astane je na razgibani 147,5 kilometra dolgi preizkušnji med Parc des Oiseaux Villars-les-Dombesom in La Motte-Servolexom v sprintu ubežne skupine prehitel Avstralca Richieja Porta, Britanca Christopherja Frooma in Italijana Fabia Aruja.

Omenjena četverica se je od tekmecev odlepila na zahtevnem vzponu na Mont du Chat in enako strašljivem, ovinkov polnem spustu z njega. Fuglsang in Aru sta napadla blizu vrha vzpona, na katerega je prvi prišel Aru. Pozneje se mu je na vratolomnem spustu pridružila preostala trojica. Froome si je zatem privozil nekaj prednosti na ozki in ovinkasti cesti, na zadnjem, ravninskem delu pa so se ubežniki spet znašli v skupini.

Fuglsang, ki je leta 2009 zmagal na dirki Po Sloveniji, je najprej napadel, a je Froome njegov poskus izničil, toda Danec je imel vendarle največ moči ob koncu, ko je na ciljni črti dobil boj s Portom in Froomom. 

50 sekund za omenjenimi so ciljno črto prečkali Romain Bardet, Dan Martin in Alejandro Valverde, Alberto Contador pa je zaostal 1:06 minute. Ker je doslej vodilni Belgijec Thomas de Gendt zaostal 8:36 minute, si je rumeno majico vodilnega oblekel Porte. Ta zdaj vodi 39 sekund pred Froomom in 1:15 minute pred Fuglsangom.

Od Slovencev je bil s 30. mestom tokrat boljši Jani Brajkovič (Bahrajn Merida), ki je zaostal 4:06 minute, Grega Bole (Bahrajn Merida) je bil 70. z 11:46 zaostanka, Boruta Božiča (Bahrajn Merida) pa ni bilo na startu. Skupno je Brajkovič 31. (+8:18), Bole pa 54. (+15:33).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.