Šport
26 ogledov

Full Tilt ob licenco, pokeraši ob denar?

full tilt poker Žurnal24 main
Full Tilt Poker, tudi med slovenskimi pokeraši ena bolj priljubljenih strani za spletni poker, je izgubila licenco. Vse več pokerašev se boji, da ne bodo nikoli več videli svojega denarja.

Bralec Aljaž nas je opozoril, da so se na eni izmed najbolj priljubljenih spletnih strani za igranje pokra Full Tilt Poker zaustavile vse aktivnosti – možna ni niti igra niti dvigovanje že priigranega denarja (nekaj časa se ni odpirala niti njihova spletna stran). Razlog tiči v tem, da je Alderney Gambling Control Commission (AGCC) Full Tilt Pokru ukinila licenco za delovanje in tako so morali ustaviti igre, prekiniti sprejemanje novih uporabnikov in ustaviti vplačevanje ter dvige denarja.

Alderney je eden od Kanalskih otokov (blizu obale Normandije), a ne spada pod Evropsko unijo in tako predstavlja davčno oazo. Full Tilt Poker je registiran prav na tem otoku in ima tam svoje serverje. Na njem je hazardiranje dovoljeno le ob pridobitvi licene s strani AGCC, ki pa jo je Full Tiltu zdaj odvzela. Kdaj, če sploh, bo licenco dobil nazaj, ostaja vprašanje, a zagotovo ne do 26. julija, ko sledi zaslišanje na omenjeni komisiji. Sodelovanje s spletno poker sobo sta že prekinila finančna posrednika Moneybookers in VISA.

Vse več profesionalnih pokerašev je zaskrbljenih, da svojega denarja ne bodo nikoli več videli, med njimi je tudi Tom Dwan. Ameriški uporabniki, med njimu tudi Phil Ivey, so brez dostopa do Full Tilta že vse od aprila.

Po zadnjih podatkih se Full Tilt Poker sicer vrača v pogon, a bo deloval brez licence. Pokerstars, ki je med slovenskimi spletnimi pokeraši še bolj pribljubljen od Full Tilta, medtem normalno deluje (sedež ima na otoku Man).

Veliki dolgovi pokerašem

Full Tilt Poker ima težave že vse od črnega petka (15. april) in naj bi svojim igralcem dolgoval že prek 150 milijonov ameriških dolarjev. Lastniki tako iščejo novega investitorja. To bi lahko postal pionir igralništva Jack Binion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.