Šport
19 ogledov

Full Tilt vrnil udarec

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Potem ko so njihovi največji konkurenti pred časom pod svoje okrilje zvabili večino trenutno najboljših turnirskih igralcev (ter Isildurja), so se pri Full Tilt Pokru odločili, da vrnejo udarec.

Pri tem početju pa Američani tokrat niso posegali po največjih imenih, temveč so v svoje vrste tokrat zvabili v svetu dokaj nepoznano Avstralko Jackie Glazier, ki se zaenkrat še ne more pohvaliti s kakšnim res odmevnim rezultatom. Kljub temu dejstvu pa seveda ne moremo reči, da ne gre za nadvse talentirano igralko. Avstralka, ki se je sicer izšolala za učiteljico matematike, je namreč poker odkrila šele leta 2008 in že kmalu po svojih prvih začetkih začela nizati zavidljive rezultate na regionalni ravni.

Na turnirjih je začela nastopati leta 2009 in se že na prvih turnirjih uvrščala med prejemnike nagrad, kar ji je v prvem letu sicer prineslo le 14.693 ameriških dolarjev, vendar se je ta številka že v naslednjem letu povsem približala številki 90 tisoč ameriških dolarjev. Lani je Jackie prvič nastopila tudi na turnirju izven domačih meja, potem ko se je v začetku poletja podala čez lužo, kjer je nastopila na glavnem turnirju WSOP.

Že na svojem prvem nastopu pa je Avstralka pokazala, da ni zaman eden večjih avstralskih upov, saj ji je uspelo nekaj, o čemer mnogi igralci tudi po več nastopih zgolj sanjajo – uspelo se ji je uvrstiti med prejemnike nagrad. Turnir je na koncu končala na 427. mestu, kar ji je navrglo 31.647 ameriških dolarjev, a bolj pomembne kot denar so bile izkušnje, ki jih je Jackie nabrala, poleg tega pa se lahko pohvali tudi s tem, da je turnir končala kot tretja najbolje uvrščena ženska in druga iz celotne avstralske falange.

Le dober mesec po tem odličnem rezultatu pa je Jackie prišla tudi do svoje prve večje turnirske zmage, saj je v sklopu prvenstva ANZPT Melbourne slavila na NL Hold'em turnirju s prijavnino tisoč ameriških dolarjev.

S svojo odprtostjo, neverjetno hitrim napredkom in agresivno igro je Jackie hitro opozorila nase in dokazala vsem, da se dobro znajde v tem "fantovskem klubu". Po hitrem vzponu, ki jo je pripeljal tudi do tega, da bo odslej na turnirjih širom sveta branila barve Full Tilt Pokra, si je Avstralka zastavila že nove cilje. V prihodnje namreč želi postati kar se le da dobra ambasadorka pokra, ki bo še več žensk opogumila, da se preizkusijo tudi za pokermizo.

Očitno je, da so pri Full Tilt Pokru s to potezo nekoliko poskušali ponovno okrepiti svojo prisotnost tudi v tej regiji sveta, ki so jo v zadnjem obdobju s svojimi turnejami skorajda popolnoma že prevzeli njihovi konkurenti. Vprašanje, ki se ob tem zastavlja, je, ali bo ta poteza zadostovala, da jim to uspe, ali pa bo to zgolj še en neuspel poskus, da si izborijo bolj opazno vlogo na najmanjši svetovni celini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.