Šport
23 ogledov

Full Tiltova blokada

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Stran Full Tilt Poker se je odločila poostriti svojo borbo proti stranem, ki se ukvarjajo s sledenjem igralčeve statistike. Tako so blokirali bazo podatkov Sharkscope.com.

Ta blokada je velik udarec za stran, ki je v poker industriji prisotna že nekaj let. Full Tilt Poker se že nekaj časa bori proti stranem, ki se ukvarjajo s tem, da sledijo poker stranem in njihovim uporabnikom, nato pa te podatke, ki so statistično obdelani, objavljajo na spletu.

Pred tem so se pri FTP odločili, da blokirajo stran PokerTableRatings.com, tokrat pa je očitno vrsta prišla do drugega velikana – Sharkscope.com, ki se pretežno ukvarja z beleženjem rezultatov sit'n'go turnirjev.

Sharkscope je dolgo časa veljal kot vodilni v industriji sledilnih programov, saj je zagotavljal detajlne informacije o tem, katere buy-ine je igral igralec, ter kako je bil pri tem uspešen.

Kot pa je zapisano na blogu strani Sharkscope, pa to ne bo več mogoče za stran Full Tilt Poker, saj so se odgovorni na tej strani odločili, da jih blokirajo.

"Zagotovo je za nas veliko razočaranje, da moramo pri Sharkscope poročati o tem, da so se pri strani Full Tilt Poker odločili, da spremenijo svojo politiko, kar se tiče podatkov o igralcih," je izjava, ki jo je bilo ta teden moč prebrati na njihovem blogu.

"Mi bomo nadaljevali s svojim delom. Smo pa optimistični, da bomo sčasoma spet lahko pokrivali igre, ki se odvijajo na Full Tilt Pokru." S tem so pri Sharkscope namignili na možnost, da bodo mogoče vseeno zbirali podatke s strani FTP, tudi brez njihovega dovoljenja.

Sharkscope se nadalje sprašuje, zakaj so se pri Full Tilt Pokru odločili, da blokirajo le njih, pustijo pa druge strani, ki imajo dostop do podatkov o igrah, ki se igrajo na drugi največji spletni strani. Dodali so še to, da je izmenjava podatkov in informacij med igralci najvišjega razreda precej pogosta zadeva. Zato tudi ne vidijo ničesar napačnega v tem, da lahko ta privilegij izkoristijo tudi igralci na nižjih limitih.

Že marca so pri Full Tilt Pokru odločili za podoben ukrep proti strani PokerTableRatings.com. Stran so blokirali tako, da so posodili svojo programsko opremo in nova verzija ni dopuščala PokerTableRatings sledenja igram na Full Tiltu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.