Šport
36 ogledov

Fury ostal brez pasu verzije IBF

tyson fury Profimedias
Mednarodna boksarksa zveza (IBF) je uresničila svoje napovedi in aktualnemu prvaku v težki kategoriji Tysonu Furyju odvzela enega od šampionskih pasov.

Britanec Tyson Fury, ki je pred desetimi dnevi v boju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in mu odvzel pasove po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, je zdaj ostal brez enega od njih. Vodstvo zveze IBF mu je namreč pas odvzelo, ker ni sprejel dvoboja z izzivalcem Vjačeslavom Glazkovom.

Za izpraznjeno mesto prvaka te verzije se bo tako Rus Glazkov, ki živi na Floridi, pomeril s Charlesom Martinom.

Fury je v ringu konec novembra v Düsselforfu z zmago končal niz Klička, ki je bil neporažen devet let in sedem mesecev. Kmalu po dvoboju sta se agenta boksarjev dogovorila za povratni obračun, ki bo najverjetneje spomladi naslednje leto. Promotor Furyja Mick Hennessy je sicer izrazil obžalovanje zaradi poteze IBF, ki pa je le izpolnjevala svoja pravila.

"Res je, odvzeli smo mu pas verzije IBF. Po naših pravilih bi moral sprejeti dvoboj z izzivalcem Glazkovom, a se je namesto tega dogovoril za še en dvoboj s Kličkom," je odločitev zveze pojasnil predsednik Lindsey Tucker.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:55 09.december 2015.

    Trop še premalo pretepenih bebcev. To sploh ni šport