Šport
11 ogledov

Ga bomo res prepustili Bosancem?

Peter Pucelj s prvaki BiH, Bosno, letos igra v Ligi prvakov. Žurnal24 main
Eden najboljših mož ekipe Bosne, ki je v nedeljo klonila proti Gorenju, je Tržičan Peter Pucelj. Ker slovenska reprezentanca nanj ne računa, bi lahko zaigral za Bosno in Hercegovino.

V drugem kolu rokometne Lige prvakov se je edini slovenski predstavnik, RK Gorenje iz Velenja, na domačem igrišču pomeril z najboljšim bosanskim klubom HC Bosna BH Gas Sarajevo. Z rezultatom 30:29 so bili boljši naši prvaki. Za goste je nastopil tudi 27-letni Slovenec Peter Pucelj, ki je Velenjčanom zabil štiri zadetke. Postavni Tržičan igra na položaju krožnega napadalca.

Na začetku oktobra je novi selektor slovenske reprezentance, sloviti Zvonimir Serdarušič - Noka, objavil seznam igralcev, na katere računa v prvem pripravljalnem ciklu naše reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu januarja naslednje leto v Avstriji. Od krožnih napadalcev je vpoklical Matjaža Mlakarja, Miho Žvižeja (oba RK Gorenje) in veterana Zorana Lubeja (HC CO Zagreb).

Pred nekaj tedni je širši reprezentančni seznam objavil tudi bosanski selektor Vojislav Rađa. Na njem se je presenetljivo znašel tudi Peter Pucelj. Povprašali smo ga, ali se v bližnji prihodnosti tudi sam vidi v dresu reprezentance Bosne in Hercegovine, Peter pa odgovarja takole: "Vedno sem sanjal le o nastopu za slovensko reprezentanco, toda če selektor Serdarušič name ne računa, bom moral v svoji karieri poiskati drugačne izzive. V Bosni se počutim zelo dobro, soigralci in navijači so me sprejeli praktično za svojega. Imel sem tudi že pogovor s selektorjem Rađo in mu povedal, da me nastop v bosanski izbrani vrsti zanima, vendar sem mu dal jasno vedeti, da ima slovenska reprezentanca prednost in bi se na vabilo Serdarušiča takoj odzval."

Pucelj velja za specialista za igro v obrambi in je tudi nedvomno najboljši obrambni igralec bosanskih prvakov, vendar je letos pokazal, da zna zaigrati tudi v napadu. "Trenerju Irfanu Smajlagiću sem izjemno hvaležen, ker mi je ponudil priložnost tudi v napadu."

Da bi selektor Serdarušič lahko še enkrat premislil o svojem reprezentančnem kadru, kaže tudi dejstvo, da je Pucelj v prvih dveh krogih rokometne Lige prvakov nasprotnikovo mrežo zatresel večkrat kot vsi trije slovenski reprezentančni krožni napadalci skupaj.

Na življenje v bosanski prestolnici sta se mladoporočenca Pucelj tudi že navadila. "Na začetku sem sicer čutil domotožje, toda odkar se mi je v Sarajevu pridružila žena Vesna, sva se na tukajšnji način življenja hitro navadila. V Bosni se vse odvija dosti počasneje kot pri nas."

Za Bosno nastopa že tretjo sezono, pred odhodom v Sarajevo je igral za slovenskega prvoligaša iz Nove Gorice. Ob omembi novogoriške rokometne ekipe se je Pucelj spomnil tudi na svoja nekdanja trenerja: "Hvaležen sem bivšemu trenerju Bojanu Čotarju, ki mi je po velikem padcu v moji karieri znova ponudil priložnost v najboljši slovenski rokometni ligi, hvaležen sem tudi Gregorju Cvijiću, ki me je pripeljal na evropsko prizorišče," nam je zaupal Peter. "Nikoli pa mi ne bi uspelo brez podpore zdaj že upokojenega trenerja Branislava Stefanovića, ki me je prepričal, da lahko uspe tudi meni, in mi stal ob strani, ko je rokometna javnost pozabila name."

Nastope 192 centimetrov visokega krožnega napadalca bomo spremljali tudi v prihodnje, svoje kvalitete bo poskušal dokazati že to soboto, ko bodo Sarajevčani na domačem parketu gostili vodilno ekipo skupine B rokometne Lige prvakov, nemški Rhein-Neckar Löwen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.