Šport
35 ogledov

Gaborik in Kopitar za Sutterjev jubilej

Kopitar Toffoli Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Staples Center Reuters
Kralji so po kazenskih strelih ugnali ekipo iz prestolnice. V rednem delu je zadel tudi Anže Kopitar, ki je sicer zgrešil v prvi seriji loterije.

Moštvo Los Angeles Kings je v noči na petek po kazenskih strelih doma premagalo Washington Capitals z 2:1. Anže Kopitar je zadel za 1:0 v rednem delu, nato pa zgrešil prvi kazenskih strel. Odločilnega je prispeval Marian Gaborik.

Po treh zaporednih porazih so hokejisti Los Angelesa v Staples Centru dosegli pomembno zmago. Prvi gol na tekmi, kjer je Darryl Sutter vpisal 500. zmago v ligi NHL, Jonathan Quick pa izenačitev rekorda zmag med vratarji, je dosegel Kopitar, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Eksploziven začetek

Prvo izmed dveh letošnjih obračunov proti Washingtonu Aleksandra Ovečkina se je začela zelo disciplinirano, obe ekipi pa sta dosegali malo priložnosti za strel. Že v tretji minuti sta si v lase skočila Kyle Clifford in mladi Tom Wilson, prvo priložnost ob igralcu več pa so dobili gostje ob izključitvi Jeffa Carterja v sedmi minuti tekme. Domači so v vodstvo prišli po uigrani akciji prvega napada. Justin Williams je plošček poslal za gol, Marian Gaborik je preprečil prepovedan dolgi strel in podal pred vrata, kjer je vdrsal Kopitar in gostujočega vratarja ugnal med nogama na bližnjo vratnico za 1:0. To je bil 22. Kopitarjev gol v tej sezoni.

Odločila tretja serija

Druga tretjina je minila brez golov, nato pa so gostje prek Joela Warda dobrih sedem minut pred koncem izenačili. Čeprav je imel Los Angeles do konca rednega dela lepše priložnosti, jih ni izkoristil, tako da je ekipa prvič po olimpijskem premoru igrala podaljšek. Tudi tu ni bilo zadetkov, zato so zmagovalca odločili kazenski streli. Odločitev je padla v tretji seriji, ko je Gaborik Jaroslava Halaka presenetil s strelom na prvo vratnico, Johnatan Quick pa je zatem mojstrsko zaustavil poskus Nicklasa Bäckstroma. Z 171. zmago v rednem delu se je Quick tako izenačil po številu zmag z najuspešnejšim vratarjem kraljev do danes Rogiejem Vachonom.

"To mi veliko pomeni. V hokeju sem že dolgo in prav tekme s kazenskimi streli so mi doslej veliko prinesle," je po 500. zmagi dejal trener Los Angelesa Sutter. Naslednja tekma Los Angeles čaka že drevi, ko se bodo kralji v Staples Centru pomerili s Florido, ki jo je pred kratkim znova okrepil vratar Robert Luongo. Prvo letošnjo tekmo na Floridi so Kralji dobili s 3:0.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Minnesota Wild 4:3*
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 2:3
Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 5:4*
Phoenix Coyotes : Florida Panthers 2:1
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 3:2
Philadelphia Flyers : Dallas Stars 4:2
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning 4:5
Edmonton Oilers : Buffalo Sabres 1:3
Los Angeles Kings : Washington Capitals 2:1**

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.