Šport
50 ogledov

''Gajić ni bil v pravi strelski formi''

Veselin Vujović EPA
Selektor slovenske rokometne reprezentance je pojasnil izbor igralcev za prihajajoče evropsko prvenstvo na Poljskem.

Veselin Vujović je s seznamom za evropsko prvenstvo, ki bo od 15. do 31. januarja na Poljskem, dvignil veliko prahu, saj so s seznama odpadli Urban Lesjak, Simon Razgor, Miha Žvižej, Sebastian Skube in Dragan Gajić.

V oči je najbolj zbodla odločitev, da v reprezentanci ni Gajića, ki je bil najboljši strelec slovenske izbrane vrste na zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Vujović je priznal, da je sprejel težko odločitev, ki jo je podrobneje pojasnil v pogovoru za RTV Slovenija. ''Dragan Gajić je prišel na priprave s poškodbo ahilove tetive. V prvem delu je treniral po prilagojenem programu, pozneje pa na tekmah nisem začutil, da bi bil v pravi strelski formi. Na tem položaju imamo Gašperja Marguča, ki je morda med tremi najboljšimi v Evropi,'' je za RTV povedal selektor.

Evropsko prvenstvo bodo gostili Krakow, Katowice, Wroclaw in Gdansk. Iz skupinskega dela se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine in izoblikovali se bosta dve skupini s po šestimi reprezentancami. Slovenija bo v skupinskem delu igrala s Švedsko, Španijo in Nemčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.